ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

καλπηΕκλογές στις 25 Ιανουαρίου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του αμέσως μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στην Βουλή. Οπως και στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης, 168 βουλευτές ψήφισαν  υπέρ του Σταύρου Δήμα και 132 παρών, γεγονός το οποίο οδηγεί στη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες.

Στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε:

«Καταρχήν να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έσωσαν και σώζουν εκατοντάδες ζωές επιβατών, υπό αντίξοες συνθήκες. Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για εκλογή ΠΤΔ. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλέξουμε πρόεδρο και να αποτραπουν οι εκλογές που δεν τις θέλει η μεγάλη ψηφοφορία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησης τους. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογες. Όσοι  καταψήφισαν φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Αυτό που δεν έκανε η Βουλη είναι ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός, να ψηφίσει την σταθεροτητα. Καταφέραμε να κάνουμε τόσα πολλά σε 2,5 χρόνια και να φτάσουμε τόσο κοντάς στην τελική λύτρωση. Δεν πρόκειται ό ίδιος ο λαός να αφήσει τις δικές τους θυσίες να πανε χαμένες. Αύριο θα ζητήσω από τον ΠΤΔ τη διάλυση της Βουλής με προξήρυξη εκλογών την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία της χώρας. Είμαι εδω για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδα στην Ευρώπη. Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για να αποφασίσει για το μέλλον του. Να μάθει την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε στην κρίση, για το πού οδηγούν οι ανεύθυνες επιλογές της αντιπολίτευσης. Είναι ή ώρα της αλήθειας και τις ευθύνης. Η νίκη θα είναι δική μας».

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε:

« Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο και να εκφράσω την ελπίδα οτι θα έχει άισιο τέλος. Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπεί ένα τέρμα στις πολιτικές λιτότητας τότε οι βουλευτές δεν έχουν παρά να εναρμονιστούν με το λαϊκό αίσθημα. Με τη θέληση του λαού σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε χαρούμενοι.

Οι βουλευτές απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ