ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 21ΧΡΟΝΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Ανακοίνωση του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών

παρασυρσηΜια νέα κοπέλα, συναδέλφισσα  μας 21 ετών νοσηλεύτρια  που έκανε την  πρακτική της  στο ιδιωτικό θεραπευτήριο  «Απολλώνιο» που βρίσκεται στο δρόμο Λάρισας –Τυρνάβου, στην προσπάθεια της να διασχίσει το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να βρεθεί  στο χώρο εργασίας  παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή της.

Θέλουμε ως Δ.Σ. να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια  εκ μέρους  όλων των συναδέλφων του κλάδου μας στην οικογένεια της

Όμως πιστεύουμε πως δεν ήταν η «κακιά ώρα» που λέει ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο της συναδέλφισσας μας.

Ευθύνες έχει η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης  που κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνουν κονδύλια για τη βελτίωση των δρόμων, όμως  στο συγκεκριμένο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο ύψος του θεραπευτηρίου δεν υπάρχει  φωτεινή σηματοδότηση,  επαρκής σήμανση , διάβαση πεζών   και ότι άλλο  είναι  απαραίτητο για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών.  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι   το τραγικό συμβάν με το θάνατο της συναδέλφισσας μας  αλλά  και ο κίνδυνος που διατρέχουν  καθημερινά όλοι  όσοι επισκέπτονται η εργάζονται  στο θεραπευτήριο.

Σε λίγο χρονικό διάστημα στον ίδιο δρόμο Λάρισας-Τυρνάβου  θα λειτουργήσει και δεύτερο θεραπευτήριο, έτσι καθημερινά στα δυο θεραπευτήρια θα δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και θα τα επισκέπτονται δεκάδες συμπολίτες μας. Για αυτό απαιτούμε:

-Την άμεση παρέμβαση της περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να κατασκευαστούν στο ύψος των θεραπευτηρίων  (διαβάσεις, φωτεινοί σηματοδότες, σήμανση κ.α.) έτσι που να μην θρηνήσουμε  άλλα θύματα και να εξασφαλίζεται η ασφαλής διάβαση εργαζομένων και επισκεπτών.

-Οι διοικήσεις των  θεραπευτηρίων  για όσους εργαζομένους επιθυμούν να  μη μετακινούνται με Ι.Χ. να διαθέσουν  τα απαραίτητα  οχήματα μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας, που θα σταθμεύουν μέσα στους  χώρους  και η επιβίβαση –αποβίβαση θα γίνεται με ασφάλεια,  και θα   απαλλάξει τους εργαζομένους  από ένα σημαντικό  ποσό που  επιβαρύνονται για τη μετακίνηση τους και που το έχουν ανάγκη οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

860600cookie-checkΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 21ΧΡΟΝΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com