ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ταξίΣυνελήφθη, χθες το βράδυ στη χ/θ 372 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να μεταφέρει και να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας με ταξί, με πινακίδες κυκλοφορίας βουλγαρικών Αρχών και ιδιοκτησίας 47χρονης ομοεθνούς του, μία οικογένεια αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας και συγκεκριμένα τον 37χρονο πατέρα, τη συνομήλική του μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αγόρι και κορίτσι αντίστοιχα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι υπήκοοι Συρίας, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα κατά το παρελθόν, ενώ συμφωνήθηκε η μεταφορά της οικογένειας με το ταξί, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, έναντι του χρηματικού ποσού των διακοσίων (200) ευρώ.

Το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ και των (95) βουλγαρικών λέβα από την κατοχή του οδηγού.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, στον οποίο θα υποβληθεί και η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των ενηλίκων υπηκόων Συρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ