ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ

Κοινωνικοαστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

βασιΟ  ”Άγιος Βασίλης” μόλις είχε φύγει από την κρυφή μπαρμπουτιέρα όπου έπαιζε ως δεινός τζογαδόρος και με τη ….βοήθεια του…εξ ύψους Αγίου κατόρθωσε να ”μαδήσει” τους συμπαίκτες του στην πόκα,στο 21 και στο μπαρμπούτι (ζάρια).Έφυγε λοιπόν με ένα σεβαστό χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα και σε κάτι χρυσές λίρες.

Σκέφθηκε ότι κάπου θα έπρεπε να χαρεί την επιτυχία του και να χαρίσει ένα μέρος των κερδών του στις ”φτωχές” και ”ανήμπορες κορασίδες”και έτσι με ”βήμα γοργόν” κατευθύνθηκε με χαρά και αυτοπεποίθηση σε μπάρ της περιοχής με την επωνυμία “ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”,για να προσφέρει την αγκαλιά και την …ευλογία του στα πολυεθνικά κορίτσια του ”ευαγούς ιδρύματος”.

Φορώντας τη στολή του Άη-Βασίλη,-χριστουγεννιάτικες ημέρες γαρ-,μπήκε καμαρωτός στο ….πολιτιστικό κέντρο και έπιασε πρώτο τραπέζι πίστα.Οι σερβιτόρες-κονσοματρίς μετά την πρώτη έκπληξη τον υποδέχθηκαν με …τιμές και ασπασμούς που άρμοζαν σε ένα ”Άγιο”.–Καλώς τον Άγιο-Βασίλη.

Από που μας έρχεσαι καλέ μας Άγιε ;Από την …Καισάρεια ;–Γειά σας girls.Ποιά Καισάρεια,από τη …….έρχομαι και σας φέρνω πολλά καλούδια και σας έχω και ”σαρπρίζ” [ήθελε να πεί surprise-έκπληξη].Ποιό καλό ξωτικό και όμορφη νεράιδα θα μου ψάλει τα κάλαντα ; Όποιο καλό κορίτσι μου πεί τα κάλαντα θα έχει από ένα ”πράσινο” (πεντακοσάρι-ακόμη τότε υπήρχαν οι δραχμές) και αν μου τραγουδήσει και την αρχιμηνιά-αρχιχρονιά θα της βάλω στο ”μπουστάκι” της [στήθος] δύο πράσινα και θα την …καλοπαντρέψω .

Τότε αμέσως η …συμφωνική χορωδία της Βιέννης πήρε φωτιά στα Βουλγάρικα, Ρώσικα, Αλβανικά, Γεωργιανά, Ελληνικά και ο …Άγιος ευτυχισμένος απολάμβανε τους θρησκευτικούς ύμνους μαζί με τα άσματα του μαγαζιού με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Ζαφείρη Μελά,την Άντζελα Δημητρίου, τον Στράτο Διονυσίου κ.α. Ένα από τα ”ξωτικά”,η Βάσω του ζήτησε να της φέρει δώρα ο ….Άγιος-Βασίλης,ο οποίος ως γαλαντόμος της είπε ότι θα την κάνει …αρχοντοπούλα με πολλές ….παροχές !!

–Έλα κατάστημα φέρε μας να το γιορτάσουμε.Φέρε δωδεκάρια ουίσκια, φέρε μεταβρασμένα τσίπρα, φέρε σαμπάνια από τα Παρίσια…..και αν έχεις φέρε και λίγη συκωταριά να λιγδώσω το άντερο…..!! Το βράδυ κυλούσε ονειρεμένα για τον Άγιο-Βασίλη ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες από το μεθύσι είχε γίνει ”ντίρλα ντίπ για ντίπ” και τα κερδισμένα του είχαν …πετάξει στα μπούστα των ξωτικών…Όταν αποφάσισε να σηκωθεί έφθασε η ”λυπητερή” μέχρι τον ….Όλυμπο. Ο Άγιος-Βασίλης όμως ήδη είχε ”κηρύξει πτώχευση”.Τότε ο καταστηματάρχης και οι σερβιτόροι τον πέταξαν έξω κακήν-κακώς αφού πρώτα τον …περιποιήθηκαν δεόντως .

Ο Άγιος και χαμένος και δαρμένος πήγε στο αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό εξιστορώντας τα καθέκαστα και στην ερώτηση των αστυνομικών που βρήκε τόσα χρήματα ….για την οικονομική αποκατάσταση των ξωτικών,χωρίς να το πολυκαταλάβει ”τους έδωσε” την παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη.Οι αστυνομικοί χωρίς χρονοτριβή με μία ομάδα ”επέδραμαν” στην μπαρμπουτιέρα και συνέλαβαν όλα τα εξέχοντα μέλη του μπαρμπουτιού, πάνω στην πράσινη τσόχα και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια …για τα περαιτέρω.

Μία άλλη ομάδα αστυνομικών ”επέδραμε” στο “ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ” και όλους και όλες μαζί τους οδήγησαν ομοίως στην Αστυνομία. Εκεί λοιπόν ”αδελφές και παλληκάρια έγιναν μαλλιά κουβάρια”….και όλοι το ”χρέωσαν” στον Άγιο….Μέχρι και η γυναίκα του Άη-Βασίλη,η Αγιοβασίλενα στόλισε με …άψογα Γαλλικά τον Άγιο για τα ….θαύματά του.Η συνέχεια παίχθηκε στην Εισαγγελία με όλους τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους .Μόνο ένας απουσίαζε ….οικειοθελώς από όλο τον θίασο και ο λόγος ήταν γιατί οι αστυνομικοί τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο για ……κλύσμα, επειδή είχε καταπιεί τις λίρες κατά την έφοδο της Αστυνομίας για να μη τις βρεί και τις κατασχέσει η Αστυνομία…

Έχουν και οι Άγιοι τα προβλήματά τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ