10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι η λίστα επιβατών ήταν πλαστή

guardia_648_355Η ιταλική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ίσως η λίστα επιβατών του Norman Atlantic να είναι πλαστή, ενώ επικρατεί ένα απίστευτο μπάχαλο με τους αγνοούμενους και τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο. 33 άτομα αναζητά η Ελλάδα και η 21 η Ιταλία. Δυστυχώς 10 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους οποίους επτά έχουν ταυτοποιηθεί, ανάμεσά τους δυο Έλληνες.

Αγνοούμενος θεωρείται τώρα ο Γιώργος Δούλης που αρχικά είχε ανακοινωθεί ως ο πρώτος νεκρός

– Ρυμουλκό “κρατά” το Norman Atlantic για να μην πέσει σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα της Αλβανίας

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή! Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ούτε πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο πλοίο ούτε πόσοι είναι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι!

Το χάσμα ανάμεσα στους Ιταλούς και τους Έλληνες για το πόσοι ήταν οι επιβάτες του Norman Atlantic, πόσοι διασώθηκαν και πόσοι αγνοούνται παραμένει. Οι δυο πλευρές συμφωνούν μόνο στον αριθμό των νεκρών, όμως διαφωνούν στο πόσοι αγνοούνται. 33 σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, 21 σύμφωνα με την ιταλική. Υπάρχουν, αναφέρουν πληροφορίες και 100 επιβάτες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αποδεικνύοντας το μπάχαλο που επικρατούσε με τη λίστα επιβατών. Οι αρχές φοβούνται πως μέσα στο πλοίο υπάρχουν και πολλοί λαθρεπιβάτες!

Όλα αυτά ενώ στο κουφάρι του πλοίου παραμένει ανοιχτά της Αλβανίας, κοντά σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα. Δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα από τα οποία το συγκρατεί για να μην πέσει πάνω στα βράχια!

Αργότερα, Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα ανέβουν στο πλοίο για να εκτιμήσουν αν είναι αξιόπλοο και θα κρίνουν αν θα οδηγηθεί τελικά στην Ιταλία ή στην Αλβανία!

Έλληνας αξιωματικός στην Ιταλία για να… διασταυρώσει τις λίστες

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού για να γίνει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

Χθες, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας, που κλήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για τον κατάλογο των επιβαινόντων ανέφερε ότι 475 επιβάτες και πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο “Norman Atlantic”.

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του “Norman Atlantic”, τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

10 οι νεκροί, αγνοούμενος ο Γιώργος Δούλης

Οι νεκροί, επιβεβαιωμένα, είναι 10. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δυο Έλληνες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. Από την πρώτη μέρα, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο πρώτος νεκρός της ναυτικής τραγωδίας ήταν ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, κάτοικος της Ελβετίας που βρισκόταν στο πλοίο με τη σύζυγό του Θεοδώρα.

Το ζευγάρι εγκλωβίστηκε στη “γλίστρα” όπως περιέγραψε η κα Δούλη που νοσηλεύεται τραυματισμένη. Οι Ιταλοί φαίνεται πως βασίστηκαν στη μαρτυρία της για να ανακηρύξουν νεκρό τον σύζυγό της αλλά όταν ο γιος του ζευγαριού πήγε να αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα του, του έδειξαν κάποιον… άλλο.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Λάμπρος Δούλης, «ο νεκρός που μου έδειξαν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πατέρας μου. Μου είπαν να περιμένω το επόμενο πλοίο για να δω αν είναι ο πατέρας μου στους 5 νεκρούς που μεταφέρονται».

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νεότερη λίστα με τους νεκρούς που έφτασε στα χέρια των ελληνικών αρχών, δεν βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Δούλη, με συνέπεια πλέον να θεωρείται αγνοούμενος!

 

newsit.gr