ΑΓΡΙΟ “ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ” ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ1Τη στιγμή που άλλα κόμματα ψάχνονται για να βρουν υποψηφίους ώστε να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια, στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν άλλο πρόβλημα και έχει να κάνει με την υπερπληθώρα προσφοράς για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο που εκδηλώθηκε άλλωστε πριν από λίγες ημέρες με την κατάθεση των αιτήσεων – βιογραφικών στη ΝΕ Λάρισας.

Με δεδομένη την υπερπληθώρα, αλλά και την πρόβλεψη του καταστατικού του κόμματος για κατάθεση πρότασης από την πλευρά της ΝΕ ίση με το διπλάσιο του αριθμού των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του κάθε νομού, χθες η νομαρχιακή συνέλευση αρχικά και η ΝΕ στη συνέχεια μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα προχώρησε σε αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και έστειλε την τελική της πρόταση με 22 ονόματα, ενώ έστειλε και τη λίστα με τα ονόματα όλων των υποψηφίων που κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 8 υποψήφιοι βάσει του καταστατικού θα προέλθουν από τις προτάσεις της οργάνωσης ενώ τρεις θέσεις θα καλύψει η κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος εκτιμώντας τις δυνατότητες διεύρυνσης που πρόκειται να υπάρξουν.

Πάντως όπως άνηκε και χθες στις συνεδριάσεις τα τοπικά στελέχη, δεν βλέπουν με καλό μάτι μια πιθανή υποψηφιότητα της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Αγγέλας Βαγενά, ενώ επιφυλακτικότητα υπήρξε και για τις  υποψηφιότητες των επίσης προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ Πόπης Αναγνωστοπούλου και Μαρίας Γαλλιού.

Κατά τα άλλα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρόταση πέραν των δύο βουλευτών Η. Διώτη και Δ. Γελαλή, πηγαίνουν μεταξύ άλλων τα ονόματα των τοπικών στελεχών Νέστορα Αντωνίου, Γιάννη Αρζουμανίδη, Τάκη Γιαλαμά, Θανάση Κουτσοκέρα, Μάνθου Σαρρή, του καθηγητή Ιατρικής  Σπύρου Ποταμιάνου, του οφθαλμίατρου από την Ελασσόνα Ιωάννη Καρυπίδη, του αυτοδιοικητικού από το Κιλελέρ Βασίλη Μακατού ή του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Παπαδόπουλου, του αντιδημάρχου Τυρνάβου Αλέκου Χατζηκρανιώτη, του προτεινόμενου από τη νεολαία επίσης από τον Τύρναβο Δημήτρη Κολοβού, του προέδρου της ΔΕΣΠΤΑ Ανδρέα Ντάμτσιου, του φαρμακοποιού από τον Αμπελώνα Θανάση Κουτσούκη, του Βαγγέλη Δημητρακόπουλου από τα Φάρσαλα, του αγρότη Θανάση Τσαλόπουλου επίσης από τα Φάρσαλα, της Ρίτας Σπανούλη, του Βασίλη Καψάλη, της Φωτεινής Καρυώτη, της  Φανής Ανυφαντή. 

Πάντως επειδή δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση και με δεδομένο ότι στο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν την ονοματολογία μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έλθει η τελική απόφαση για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, συζητήθηκαν και πάλι τα ονόματα του Βασίλη Ζωγράφου, του Χρόνη Ισαακίδη, του Στέλιου Παπρά ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι στα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο πρέπει να αναφέρουμε τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου που προτείνεται από την Κοινωνική Συμφωνία της Λ. Κατσέλη,ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και υποψήφιος από τους Οικολόγους Πράσινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ