ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Papadiamantis 1Εδώ και μερικούς μήνες πολίτες των δύο δημοτικών διαμερισμάτων του καλλικρατικού δήμου Τυρνάβου, ίδρυσαν τον Όμιλο «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης» με στόχο την υποστήριξη των δύο δημοτικών Βιβλιοθηκών του τόπου, δηλαδή του Αμπελώνα και του Τυρνάβου.

Μέχρι σήμερα το έργο του Ομίλου συνίσταται στο να κάνει γνωστές τις επιδιώξεις του και να προσελκύσει νέα μέλη που θα βοηθήσουν με την δράση τους στην διάδοση των στόχων του. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υλοποιηθεί η εκδήλωση «Διαβάζουμε λοιπόν· αλλά γιατί;» που έλαβε χώρα στην τοπική κοινότητα του Τυρνάβου την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και περιλάμβανε μουσική, αναγνώσεις αποσπασμάτων από κείμενα που αφορούν στην ανάγνωση και στο βιβλίο και φιλική ατμόσφαιρα η οποία ενισχύθηκε από το κρασί της περιοχής.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2014, στις 7.30 μ.μ. έγινε η δεύτερη εκδήλωση του Ομίλου που είχε τίτλο: «Ελάτε παιδιά … τραγ΄δήστε». Επρόκειτο για θεατρικό αναλόγιο με κύριο θέμα την ανάγνωση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη « Ο Αμερικάνος» διανθισμένη από επίκαιρα εκκλησιαστικά μέλη και κάλαντα.

Μέσα σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα πάνω στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου στον Τύρναβο, διάβασαν το διήγημα, αποδίδοντας το ιδιαίτερο γλωσσικό ύφος του συγγραφέα, δυο φιλόλογοι και Φίλοι της Βιβλιοθήκης, η κ. Στέλλα Νταβαρούκα και ο κ. Τάσος Μάτος. Ανάμεσα στις ενότητες της ιστορίας έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους με υποδειγματικό τρόπο ο πρωτοψάλτης κ. Ευάγγελος Γκίκας, καθηγητής της μουσικής.

Την εκδήλωση υποστήριξε το Απολλώνειο Ωδείο με τον διευθυντή του κ. Θέμη Σαμαντζή και μαθήτριες που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Η επόμενη εκδήλωση του Ομίλου «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης» προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2015. Θα λάβει χώρα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα με θέμα την παρουσία του Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής στην λογοτεχνία και την ιστοριογραφία.

Στο μεταξύ, για την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο, ορίστηκαν οι αρχαιρεσίες του Ομίλου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου. Καλούνται τα εγγεγραμμένα μέλη του Ομίλου αλλά και όσοι πολίτες ή ετεροδημότες του Δήμου Τυρνάβου, επιθυμούν να συνταχθούν στην προσπάθεια της υποστήριξης των Βιβλιοθηκών του τόπου και της προώθησης του πολιτισμού μέσω της ανάγνωσης, να εγγραφούν στον Όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ