ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

brazΣτην Κεντρική πλατεία θα αλλάξουν τον παλιό χρόνο οι Λαρισαίοι με έναν καινούριο, καλύτερο, πιο δημιουργικό, πιο ανθρώπινο. Και συγκεκριμένα στην εκδήλωση που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών το βράδυ της παραμονής από τις 22:30. Όλοι μαζί θα βάλουμε ένα χεράκι να τον ξεπροβοδίσουμε, να πάει στο καλό και να μην ξανάρθει!

Και θα το κάνουμε μετά μουσικής για όλα τα γούστα αφού θα παίξουν ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις ορχήστρες!

Μια λαϊκή με τους Βαγγέλη Τσιαπλέ στο μπουζούκι, Αλέξανδρο Τσιωνά κιθάρα-φωνή, Αποστόλη Γιάγκο πλήκτρα, Χρήστο Παπαχρήστο φωνή, Αρετή Παπαναστασίου φωνή, Κώστα Χαμπίμπη κρουστά. Ο Βαγγέλης Τσιαπλές και οι συνεργάτες του θα παίξουν λαϊκή μουσική από τη νεότερη παράδοση, από γνωστούς συνθέτες, δίνοντας το λαϊκό χρώμα και ύφος στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Τίποτα όμως δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς την παράδοση. Οι Λαρισαίοι τιμούν την ελληνική παράδοση και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα θα έχει η δημοτική ορχήστρα με τους Κώστα Κωστούλη στο κλαρίνο, Πάνο Ρούμπο βιολί, Μάριο Σαρακατσιάνο λαούτο-φωνή, Γιάννη Μακρυγιάννη κρουστά. Ο Κώστας Κωστούλης με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα με ήχους και ρυθμούς παραδοσιακούς από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά.

kwstoylhsΤέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο συγκρότημα Brasilentina με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο αλλά κυρίως με μεσογειακά ηχοχρώματα. Τους Brasilentina αποτελούν οι Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Πέτρος Παππάς φλάουτο, Κώστας Ταμβακάς καβακίνιο, Αστέρης Τσέτσιλας φωνή, Ρούλα Πίκουλα φωνή, Γιάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Γιάννης Τρυφερούλης κρουστά, Κώστας Αρσένης κοντραμπάσο, Γιώργος Αγγελάκης τρομπόνι-ακορντεόν. Samba, Frevo, Bossa Nova, Tango, Milonga θα δώσουν μία διαφορετική διάθεση και διάσταση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!  Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα για να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

tsiaples
Το νέο χρόνο θα υποδεχθούμε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Θα τον βοηθήσουμε να μετρήσει αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα και όλοι μαζί θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα σχέδια που θα σχηματίσουν στον Λαρισινό ουρανό τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα.

Κι όποιος έχει υπομονή, μπορεί να κερδίσει και το φλουρί της βασιλόπιτας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ