ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

ΧΙΟΝΙΑΗΛΙΟΣΒροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες και στο Νότιο Αιγαίο, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, χιονόνερο στην Εύβοια και τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, και βελτιωμένο καιρό στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015.Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στην Κεντρική και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός από την Κρήτη, όπου όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ στην Εύβοια τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο και κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από -8 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -6 έως 9 στην Ήπειρο, από -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -3 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 10 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 7 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια, αλλά και προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρό παγετό, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ