ΤΣΙΚΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΈΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

101_0623Οταν πριν από πέντε δεκαετίες οι αδελφοί Τσίκου έστηναν το δικό τους ζαχαροπλαστείο το “Ολύμπιον” στον Τύρναβο κανείς δεν θα περίμενε ότι το γλυκό που τότε λάνσαραν, η πουτίγκα, θα γινόταν πολύ γρήγορα γνωστή όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και θα αποτελούσε ακόμη και δώρο που έστελναν κάποιοι μερακλήδες σε φίλους τους αεροπορικώς στο εξωτερικό.

Ετσι σιγά – σιγά το όνομα Τσίκος έγινε συνώνυμο της πουτίγκας, ενώ και η φράση “πουτίγκα Τυρνάβου” σε παραπέμπει χωρίς χρονοτριβή στο όνομα Τσίκος.

Εδώ και λίγα χρόνια τη σκυτάλη της επιχείρησης πήρε στα χέρια του ο Δανιήλ Τσίκος έχοντας μάθει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από τον πατέρα του και τους θείους του και έχοντας πολύτιμο συνεργάτη και συμβουλάτορα τον μοναδικό εν ζωή θείο του Λάκη.

101_0617Τα χρόνια πέρασαν, το ζαχαροπλαστείο μεταφέρθηκε σε ένα καινούργιο σύγχρονο κατάστημα, νέα γλυκά μπήκαν στη γκάμα, όμως η πουτίγκα συνεχίζει να παράγεται με την ίδια πετυχημένη συνταγή και εξακολουθεί να έχει φανατικούς φίλους σε όλη τη χώρα. Αλλωστε αυτή είναι και η αιτία που γίνεται ανάρπαστη και για να την απολαύσεις θα πρέπει να περάσεις νωρίτερα για να την παραγγείλεις.

Φυσικά η πουτίγκα δεν είναι το μόνο ποιοτικό γλυκό που παράγεται στο ζαχαροπλαστείο Τσίκος, αφού όλα τα προϊόντα παράγονται με αγνά υλικά και με το μεράκι που έκανε γνωστή την οικογένεια στο πανελλήνιο.101_0620

101_0622

 

101_0618

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ