ΑΚΕΠ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΑΠΕΛΥΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ – ΑΜΕΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΟΜΗΤΣΑΣΗ παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ, του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα καταγγέλλει την απόλυση υπαλλήλου της ΔΕΥΑ που είναι άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την ανήθικη, προκλητική και εντελώς αναίτια απόλυση υπαλλήλου και μάλιστα ΑμεΑ της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, με απόφαση του Προέδρου της, κ. Μιλτιάδη Αραμπατζή, χωρίς να προηγηθεί ούτε καν συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης για το θέμα.

Προφανώς με την κάλυψη και τις ευλογίες του Δημάρχου Κιλελέρ, ο κ. Αραμπατζής πέταξε στο δρόμο τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μία κοπέλα που εργαζόταν επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση και με το έτσι θέλω.

Η συγκεκριμένη κοπέλα η οποία αντιμετωπίζει μόνιμο πρόβλημα υγείας, προσλήφθηκε στη ΔΕΥΑ του πρώην Δήμου Νίκαιας το 2006 μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ τετραετούς διάρκειας. Με τη λήξη του προγράμματος η τότε διοίκηση της ΔΕΥΑ Νίκαιας παρέτεινε με νέα σύμβαση τη διάρκεια του χρόνου εργασίας της για αόριστο χρόνο όπως είχε νομίμως το δικαίωμα βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Αυτή λοιπόν την ιδιαίτερη περίπτωση επέλεξε η Δημοτική αρχή και δια του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλελέρ εντελώς ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς πέταξε στο δρόμο της άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Η υπάλληλος εργαζόταν με ευσυνειδησία και ταπεινότητα όλα αυτά τα χρόνια στη ΔΕΥΑ προσφέροντας στην εύρυθμη λειτουργία της και στην εξυπηρέτηση των Δημοτών οι οποίοι είναι αψευδείς μάρτυρες της προθυμίας της και του ευγενούς χαρακτήρα της. Η ανατολή του νέου χρόνου τη βρίσκει στο δρόμο με την απόλυσή της να αποκαλύπτει το σκληρό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής Κιλελέρ, που ενώ προεκλογικά μιλούσε για ενίσχυση της απασχόλησης, τώρα ενισχύει την ανεργία στον Δήμο μας και μάλιστα σε βάρος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Όλοι εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό της κοπέλας και ζητούμε από την Δημοτική Αρχή Κιλελέρ και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, να πάρουν πίσω εδώ και τώρα την απόφαση της απόλυσης. Διαφορετικά θα έχουν την κατακραυγή των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα των πολιτών της Νίκαιας για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους και την πλήρη έλλειψη ευαισθησίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ