Η ΕΛΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΞΗΡΟ

ΞΗΡΟςΣυνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου σε σπίτι, που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία στην Ανάβυσσο πριν από περίπου τρεις μήνες, ο Χριστόδουλος Ξηρός. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση.

Στη φωτογραφία από τη σύλληψή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Χρ.Ξηρός φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος, ενώ για να μην αναγνωρίζεται είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά και είχε γένια.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στις 18:30.

Ο επικηρυγμένος τρομοκράτης μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική όπου και ανακρίνεται. Σε λίγη ώρα αναμένονται στη ΓΑΔΑ οι δικηγόροι του.

Η σύλληψη

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή και αφού εντόπισαν το σπίτι το έθεσαν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μόλις είδαν τον «Μανώλη» της 17Ν να βγαίνει από τη μονοκατοικία, στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Μερκούρη, κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Οι έρευνες στην οικεία είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλος οπλισμός, αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να υποδείξουν συνεργούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή, στα Καλύβια, διέμενε και ο Ν. Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να υπήρχε σύστημα υποστήριξης από άλλους αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείεται να μένουν στην περιοχή.

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι συγκεκριμένο πρόσωπο έχοντας αναγνωρίσει εδώ και λίγες ημέρες τον Χρ. Ξηρο, μετέφερε τις πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική που έτσι έφτασε στη σύλληψή του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατέδωσε τον Ξηρό στην Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να εισπράξει το ποσό της επικήρυξης του Ξηρου ύψους 1 εκ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ