ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣΔιαφορετική άποψη εξέφρασαν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στο Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ, ζητώντας συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους  Γιώργο  Βεργόπουλο, Θανάση Οικονόμου και Απόστολο Παπατόλια, οι οποίοι σε κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:

«Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να κάνει την γενναία επιλογή να μην κατέλθει στις προσεχείς εκλογές.

Με την επιλογή αυτή, μέσα στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, η ΔΗΜ.ΑΡ θα επιβεβαιώσει εκ νέου τις πολιτικές κατευθύνσεις και τη στρατηγική στόχευσή της των τελευταίων μηνών για την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Χρέος της ΔΗΜ.ΑΡ είναι να συμβάλλει και να στηρίξει ενεργά τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία το οποίο θα εγγυάται το μέλλον και την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Στις προσεχείς εκλογές η ΔΗΜ.ΑΡ πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις με το πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει την εκλογική του επικράτηση απέναντι στις δυνάμεις που ευθύνονται για την κοινωνική καταστροφή των τελευταίων ετών.

Η στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ στην αναγκαία αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα θα είναι αυτονόητα ανιδιοτελής και χωρίς εκλογικά ανταλλάγματα, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες ήθους και ύφους που χαρακτηρίζουν όλη την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς.

Μετά τις εκλογές στόχος μας είναι η ΔΗΜ.ΑΡ ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός να συμβάλλει με τις θέσεις και τις προτάσεις της στην επιτυχή υλοποίηση ενός αριστερού και προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος και παράλληλα να διαμορφώσει τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες της στην πορεία της χώρας και της κοινωνίας για μια προοδευτική έξοδο από την κρίση».