ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τιρνάβου  κ. Ιγνατίου και παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθος πιστών γιορτάστηκαν σήμερα στη Λάρισα τα Θεοφάνεια,ενώ ανάλογες λαμπρές τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νομό. Στη Λάρισα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου  ενώ ακολούθησε ο  Μέγας Αγιασμός των Υδάτων και η έξοδος για την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΤολμηροί Λαρισαίοι, μέλη της Ναυταθλητικής  Ένωσης αλλά και απλοί πολίτες αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού, ενώ το σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αθλητής της Ένωσης Γιώργος Καζαζίδης  ο οποίος δέχτηκε την ευλογία του Μητροπολίτη Λαρίσης και ευχήθηκε με τη σειρά του «… υγεία και καλή χρονιά σε όλους». Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυλώνος  κ. Χριστόδουλος.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ θεοφ1

Παρουσία του δημάρχου Π. Σαρχώση, στελεχών της δημοτικής αρχής αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλή, τελέστηκε σήμερα με λαμπρότητα και στον Τύρναβο ο αγιασμός των υδάτων.

Η δοξολογία εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια με πομπή παρουσία της φιλαρμονικής αρχές και πιστοί κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Τιταρίσιου όπου έγινε ο αγιασμός. θεοφ2

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλες εκείνες τις πλευρές του Έλληνα που πρέπει τώρα να ενεργοποιηθούν για να τελειώσει η περιπέτεια στη χώρα μας.

Με εφευρετικότητα, ομόνοια, συνεννόηση, και πολύ δουλειά απ’ όλους, να αφήσουμε στην άκρη όλα όσα μπορεί να μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν. Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλους. Πιστεύω πως όλοι μας, πολίτες, πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και φορείς της Αυτοδιοίκησης θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψει και πάλι η ελπίδα στη χώρα. Εύχομαι χρόνια πολλά και πραγματική φώτιση σε όλους».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κκ. Ιγνάτιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εύχομαι καλή φώτιση σε όλους, πολιτικούς και πολίτες, με στόχο η χώρα μας να ξεπεράσει τη στενωπό των τελευταίων ετών και να εισέλθει για τα καλά στην περίοδο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Ο δρόμος των μνημονίων τελειώνει. Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση στην οποία θα χρειαστεί όλοι μαζί, με ομόνοια, συνεννόηση και εθνικό σχέδιο δράσης, να ξαναγράψουμε το μέλλον της. Είμαι βέβαιος πως το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου, όταν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους θα απομονώσουν τις ακραίες φωνές και τις δυνάμεις του λαϊκισμού και δεν θα επιτρέψουν  σε κανέναν να παίξει με τις τύχες της χώρας. Το Άγιο Πνεύμα ας δώσει φώτιση για να μην βρεθεί ο τόπος μας απέναντι σε νέες περιπέτειες. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ