ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

poe-otaΣε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης για το 2014, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους.

Μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, το μεσημέρι της Τετάρτης. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης για το 2014.

Η απάντηση του κ. Θεοχαρίδη -σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr- ήταν πως δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η καταβολή της αποζημίωσης.

Στα δικαστήρια

Εν τω μεταξύ στα δικαστήρια οδηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, λόγω κινητοποιήσεων που είχαν λάβει χώρα στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010 στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας οδηγείται στα δικαστήρια με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

Μπαλασόπουλος: Προσπάθεια εκφοβισμού

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, στο in.gr, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού από την απερχόμενη κυβέρνηση, όσον αφορά τις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ