ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

IMG_7774-1 (2)Ο βουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Κέλλας με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας η οποία αναφέρεται στον ίδιο επισημαίνει:

«Η μείωση της ψαλίδας στα όρια του στατιστικού λάθους και η μετατροπή του “περιπάτου” του ΣΥΡΙΖΑ σε “εκλογικό ντέρμπι” έχει οδηγήσει τους υπευθύνους του ΣΥΡΙΖΑ στο να χάσουν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα να εξαπολύουν επιθέσεις οι οποίες αφορούν ακόμα και στην επαγγελματική μου ιδιότητα! (Αλήθεια τι επιθυμούν, βουλευτές άεργους;)

Είναι προφανές πως η επιλογή τους να οξύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα, επαναφέροντας στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου την «εμφυλιοπολεμική» ρητορική του 2012, έχει ως στόχο να γυρίσει και πάλι τη χώρα πίσω. Τότε όπου οι περισσότεροι έλληνες αισθάνονταν πως βρισκόμαστε με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και ευρώ.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και η ΚΟ της ΝΔ ψηφίζοντας στη βουλή και παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις διασφάλισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αφού όμως οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στην ανακοίνωσή τους για «σαφήνεια» τότε είναι μια λαμπρή ευκαιρία να αποσαφηνίσουν στον ελληνικό λαό με τι είδους νόμισμα θα χρηματοδοτήσουν τις ιδέες τους για την κτηνοτροφία .

Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε και διαβάσαμε:

15 Μαρτίου 2013. Τσίπρας, συνέντευξη στη Real News. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσίων, ρήτρα ανάπτυξης».

23 Φεβρουαρίου 2014. Τσίπρας, Βήμα της Κυριακής: «Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, ούτε όμως θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλει το εθνικό συμφέρον. Αν οι συνομιλίες έλθουν σε αδιέξοδο, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμη και μονομερώς αν χρειαστεί».

18 Δεκεμβρίου 2014,  Συνέντευξη Τσίπρα στο Ρόιτερ’ς: «Σχετικά με το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα επαναδιαπραγματευτούμε, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν».

23 Δεκεμβρίου 2014. Λαφαζάνης, EXTRA-3. «Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες γενικώς. Είπε ότι εμείς δεν επιδιώκουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν εξαναγκαστούμε».

22 Σεπτεμβρίου 2014. Βούτσης – Βήμα Fm. «Μονομερώς θα πει ότι δεν θα πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια, αν χρειαστεί, μέχρις ότου γίνει η συμφωνία. Αν δηλαδή διαρκέσει καιρό η σχετική διαπραγμάτευση και χρειαστεί να μην αποπληρώσουμε κάτι, αυτό είναι μέσα στη λογική μας και το γνωρίζετε».

29 Σεπτεμβρίου 2014. Στρατούλης – Real Fm. «Όχι στην επιμήκυνση. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πληρωμή υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης και για 4-5 χρόνια δεν θα πληρώνουμε τόκους και τοκοχρεολύσια».

5 Νοεμβρίου 2014, Τόλιος – ΕΧΤΡΑ 3. Δεν έχουμε άλλη λύση πίεσης από την αμφισβήτηση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων. Μπορούμε και να μην πληρώσουμε τα hedge funds. Μιλάω με όρους ΣΥΡΙΖΑ. Ε, ας γίνει και πιστωτικό γεγονός!

31 Ιανουαρίου 2014. Σκάι TV, Τόλιος. «Ας κάνουν, δεν τους χρειαζόμαστε. Αν μας εκβιάσουν, εμείς πίσω δεν θα κάνουμε. Αν δεν δώσουμε τα τοκοχρεολύσια, δεν έχουμε ανάγκη για να προμηθευτούμε ούτε πετρέλαιο ούτε φάρμακα…»

8 Νοεμβρίου 2014. Γ. Μηλιός: «Όσο δεν δίνονται οι δόσεις, απλώς δεν θα αποπληρώνονται ομόλογα που λήγουν».

27 Οκτωβρίου 2014, Γ. Μηλιός. «Εμείς θα ξεκινήσουμε από αυτούς που έχουν ανάγκη, και όχι από τα τοκοχρεολύσια. Δεν θα βάλουμε σε αμφισβήτηση το πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση στα τοκοχρεολύσια είναι σαφές».

14 Δεκεμβρίου 2014. Μέγκα Σ/Κ. Βαλαβάνη. «Εμείς έχουμε μορατόριουμ πληρωμής τόκων για όσα χρόνια καταφέρουμε να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον 5». «Δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τους δανειστές, να γίνει μπαμ»!

24 Νοεμβρίου 2014. Ήσυχος – Παραπολιτικά fm. «Οι αγορές είναι η μια πλευρά. Εμείς όταν θα επιδιώξουμε μορατόριουμ και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πάγωμα των τοκοχρεολυσίων για ένα πολύ μεγάλο διάστημα 5ετιας θα επιφέρει μια συσσώρευση και ένα πλεόνασμα και του ΑΕΠ».

Τι ακριβώς σχεδιάζετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Και επί του προκειμένου, μια και «θιχθήκατε» ξαφνικά για την κτηνοτροφία.

Ποιος και πως εγγυάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν τελικά  τα 440 εκατ. Ευρώ της νέας ΚΑΠ, που έχουμε εξασφαλίσει ως το 2020, αν συνεχίσετε να «παίζετε» με τη χώρα και το νόμισμα;

Για ποια ακριβώς ποσόστωση μιλάτε στο γάλα, όταν είναι γνωστό (προφανώς σε όλους εκτός από σας) ότι η Ελλάδα έχει επάρκεια νωπού αγελαδινού γάλακτος για κατανάλωση;

Όσο για τα προβλήματα που υπάρχουν στις εξισωτικές, είμαι από τους πρώτους που φωνάζω για τον έγκαιρο προσδιορισμό των βοσκοτόπων. Ασφαλώς και το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οριστικά και είμαι σίγουρος ότι θα λυθεί.

Τέλος, και σημαντικότερο, πως ακριβώς εννοείτε το ενδιαφέρον σας για τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας, όταν ο θεσσαλικός κάμπος «διψάει» και το κόμμα σας είναι αντίθετο με την εκτροπή του Αχελώου;

Οι δικές σας πολιτικές, θα αφανίσουν τους αγρότες μας.

Τι ακριβώς σχεδιάζετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ