ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΜΛΑΡΙΣΑΜετά από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 08-01 με τους εργαζόμενους των ΣΜ Λάρισα. Στην συνέλευση έγινε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά δηλαδή την απόρριψη από το Δικαστήριο του αιτήματος υπαγωγής της επιχείρησης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους.

Είναι μία εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη, καθώς το σωματείο είχε εκφράσει το προηγούμενο διάστημα την ανησυχία του για την πορεία της επιχείρησης σε σχέση πάντα με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, αφού η εταιρεία εδώ και 8 μήνες που έκλεισαν τα καταστήματα, απαξιώνεται μέρα με την ημέρα.

Το αποτέλεσμα είναι η επιχείρηση να οδηγείται σε πτώχευση, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν, άρα το αίτημα για διεκδίκηση των θέσεων εργασίας τους παύει να υφίσταται.

Όσον αφορά τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις και γενικότερα τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αυτά θα κοινοποιηθούν στον σύνδικο που θα οριστεί από το δικαστήριο για να εκκαθαρίσει την περιουσία της εταιρείας.

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα, είναι το ζήτημα με τα βιβλιάρια του ΙΚΑ, που θα λήξουν σε λίγες μέρες, με αποτέλεσμα να μένουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τα ένσημά τους έχουν μπει μέχρι και τον προηγούμενο Μάιο με άγνωστο το πότε θα κολληθούν και τα υπόλοιπα που δικαιούνται.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά το επόμενο διάστημα, με αποφασιστική  παρέμβαση του σωματείου και των εργαζομένων έτσι ώστε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των εργαζομένων και να μην μείνει κανένας εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ