ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ: ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

ΛΥΣΣΑΤρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι του Τυρνάβου που διαπίστωσαν σήμερα ότι από λάθος χειρισμούς της εταιρείας που ανέλαβε την από αέρος ρήψη αντιλυσσικών εμβολίων στην περιοχή τα εμβόλια αυτά που είναι επικίνδυνα έπεσαν μέσα σε αυλές σπιτιών στον Τύρναβο, ειδικά στη συνοικία Αγίου Ιωάννη.

Τα εμβόλια έπεσαν χθες χωρίς κάποιος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή τη διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας να ενημερώσει το δήμο ώστε με τη σειρά του να ενημερώσει τους κατοίκους ενώ προφανώς λόγω αδιαφορίας οι χειριστές των σκαφών που είναι Βούλγαροι, έριξαν τα εμβόλια και μέσα στα σπίτια.

Μάλιστα μια γυναίκα το έπιασε σήμερα με τα χέρια χωρίς να γνωρίζει αρχικά περί τίνος πρόκειται ενώ μόλις έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για αντιλυσσικό εμβόλιο πήγε στο Κέντρο Υγείας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο δήμος Τυρνάβου καλεί τους κατοίκους του δήμου σε περίπτωση που εντοπίσουν σε κατοικημένες περιοχές αντιλυσσικά δολώματα – εμβόλια να επικοινωνήσουν με το δήμο για να τα περισυλλέξουν

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν βρείτε αντιλυσσικό εμβόλιο που μοιάζει με κομμάτι σοκολάτας αποφύγετε την επαφή με αυτό. Αν χρειαστεί να το απομακρύνετε:

• Μην το πιάσετε με γυμνά χέρια. Χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια ή μία πλαστική σακούλα και τοποθετείστε το σε κοντινή μη πολυσύχναστη περιοχή με σχετική βλάστηση (π.χ. εντός θάμνων) έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με άνθρωπο.

• Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. Μετά από άμεση επαφή με εμβόλιο-δόλωμα

• Κίνδυνος έκθεσης στον ιό του εμβολίου υπάρχει για τον άνθρωπο μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας, που υπάρχει στο εσωτερικό του δολώματος, έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές, μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνο (μάτια, στόμα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ