CHARLIE HEBDO-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι

ΠΑΡΙΣΙΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επίθεση στη διεθνώς γνωστή σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι, τη στυγνή δολοφονία των αγωνιστών αριστερών δημοσιογράφων, τις ομηρίες και δολοφονίες αμάχων που ακολούθησαν. Υπενθυμίζει πως τα θύματα είχαν γίνει επανειλημμένα στόχοι, τόσο της γαλλικής ακροδεξιάς, όσο και των φανατικών ισλαμιστών.

Η βαρβαρότητα των δολοφόνων τοποθετείται απέναντι από την Αριστερά, τις αρχές και τις αξίες της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον σκοταδισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, τις πράξεις τυφλής βίας που στην ουσία καλλιεργούν την ισλαμοφοβία, διευκολύνουν τον φασισμό και την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική αντίδραση.

Την αιματοχυσία στην γαλλική πρωτεύουσα επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι Γάλλοι ακροδεξιοί και φασίστες, με πρώτη-πρώτη την Μαρίν Λεπέν, οι ομογάλακτοί τους στην Ελλάδα και η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά δυο εβδομάδες πριν αυτή μαυριστεί στις εκλογές από τον ελληνικό Λαό.

Υπογραμμίζουμε τις πρωταρχικές ευθύνες που έχουν οι ιμπεριαλιστές-αποικιοκράτες της Δύσης, ο γαλλικός ιμπεριαλισμός με τις επεμβάσεις του στην Αφρική και όπου γης.

Καταγγέλλουμε άλλη μια φορά τα εγκλήματα που διαπράττουν με πολέμους και επεμβάσεις, γενοκτονίες και την επιβολή και στήριξη τυραννικών καθεστώτων και στον αραβικό κόσμο.

Η ενοχή, για αυτήν την εξέλιξη στο Παρίσι, των κυβερνήσεων που στρατεύτηκαν πρόθυμα στο πλευρό των ιμπεριαλιστών και έσπειραν τη φρίκη, τη καταστροφή και το θάνατο σε εκατομμύρια στην Μ. Ανατολή και την Αφρική για χάρη των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρών, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Τονίζουμε πως η περιθωριοποίηση, η καταπίεση και η βάρβαρη εκμετάλλευση του μουσουλμανικού στοιχείου, η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία στην ίδια την Δύση, ο κάθε είδους ρατσισμός, η κατασκευασμένη σκοταδιστική θεωρία περί της «σύγκρουσης των πολιτισμών» δημιουργούν πρόσφορο κοινωνικό έδαφος για στρατολόγηση απελπισμένων άνεργων νέων από τους τζιχαντιστές. Διευκολύνουν στο να στρέψουν το κοινωνικό πόλεμο σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που έχουν εξαπολύσει οι καπιταλιστές με αφορμή την κρίση στο εσωτερικό των φτωχών, να τον μετατρέψουν σε «πόλεμο φυλών» από το Φέργκυσον, το Παρίσι ως την Αθήνα.

Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και πρώτα-πρώτα των επαναστατών να μην αφήσουμε τις προβοκάτσιες να αξιοποιηθούν από τον κοινό μας εχθρό. Ο εργατικός και λαϊκός αγώνας κατά της βάρβαρης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης με αφορμή την κρίση, ο αγώνας από τα προπύργια του Κομπάνι ως τα σκίτσα του Charb, ο αγώνας ενάντια σε κάθε σκοταδισμό, είτε είναι του ISIS είτε των διαφόρων τερατουργημάτων που ο «προηγμένος δυτικός πολιτισμός» ξεγέννησε από τη μήτρα της εξαθλίωσης και του μίσους, θα συνεχιστεί και θα είναι τελικά νικηφόρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ