ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

RE46Από καιρό σε καιρό ακούμε για νέους ανθρώπους που πεθαίνουν από δηλητηρίαση από το αλκοόλ ύστερα από υπερβολική κατανάλωση. Όμως το 82% όσων χάνουν τη ζωή τους από τη δηλητηρίαση που το αλκοόλ προκαλεί, είναι 35 ετών και άνω.

Ο Δρ Bob Brewer, επικεφαλής του προγράμματος αλκοόλ του Κέντρου Νόσων των ΗΠΑ, είπε ότι οι μεσήλικες -και όχι οι νέοι- είναι αυτοί που συχνότερα χάνουν τη ζωή τους ύστερα από υπέρμετρη κατανάλωση ποσότητας οινοπνεύματος.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν από αυτό το συμπέρασμα, αλλά είναι αναμενόμενο αφού οι περισσότεροι θάνατοι για τους οποίους ακούμε στην τηλεόραση και σχετίζονται με το αλκοόλ, δεν αποδίδονται στη δηλητηρίαση που αυτό προκαλεί.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι οτι, όταν ένα νεαρό άτομο πεθαίνει σε ένα περιστατικό που σχετίζεται με το αλκοόλ, τραβά συνήθως την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και αναφέρεται ως ένα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τραγικό γεγονός. Όταν όμως ένας μεσήλικας ή ηλικιωμένος πεθαίνει από δηλητηρίαση από το αλκοόλ, αν και πάλι πρόκειται για μια τραγωδία, συχνά συγκαλύπτονται ή δεν αναφέρονται τα αίτια, με αποτέλεσμα να υποτιμούμε τη συχνότητα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ