ΈΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ…

10918609_772977356111734_537647890_oΣε μια κίνηση συμβολική για το μήνυμά της και ουσιαστική για το αποτέλεσμά της προχώρησαν τα μέλη του γνωστού συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς». Η διοίκηση του συνεταιρισμού ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας»  πρόσφερε 40 στικάκια (κλειδιά) που χρησιμοποιούνται στους αυτόματους πωλητές γάλακτος του συνεταιρισμού.

Τα 40 αυτά στικάκια «γέμισαν» με χρηματικό ποσό ικανό να εξασφαλίσει ένα ποτήρι γάλα σε 79 παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ηλικίας από 2 έως 12 ετών,  για χρονικό διάστημα δύο μηνών! Τα στικάκια αυτά παραδόθηκαν σε γονείς 40 οικογενειών που υποστηρίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας».

Μετά το τέλος του διμήνου θα επιστραφούν στη διοίκηση του συνεταιρισμού με την προοπτική να επαναγεμίσουν και να επιδοθούν εκ νέου σε αυτές ή άλλες δικαιούχες οικογένειες.

Όπως τονίστηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» κ. Ανδρέα Χαρδαλούπα, ο συνεταιρισμός είναι δεύτερη φορά που προσφέρει γάλα για την ενίσχυση των οικογενειών που βοηθούν οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας»  θεωρώντας  ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας  είναι κοινή με άξονα την αλληλεγγύη.

Από την πλευρά τους οι εθελοντές που παρέλαβαν τα στικάκια ευχαρίστησαν τη διοίκηση και τα μέλη του συνεταιρισμού για την κίνησή τους ευχόμενοι η πράξη αυτή να βρει και άλλους μιμητές για προσφορά σε είδος  προς τις οικογένειες αυτές που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Υπενθυμίζεται ότι στα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας προσφέρονται υπηρεσίες σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μαθημάτων και συμβουλευτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ