ΚΚΕ – ΚΝΕ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

107_0046Σήμερα το μεσημέρι η Τομεακή Επιτροπή Εργατών της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας και το Τομεακό Συμβούλιο Εργατών της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ έδωσαν συνέντευξη τύπου με Θέμα: «Εκλογές 2015: Αλήθειες και Ψέματα για την Τεχνική Εκπαίδευση».

Στη συνέντευξη μίλησε ο Χρήστος Κουβέλας, στέλεχος του ΚΚΕ ο οποίος χρησιμοποίησε στον πρόλογό του το σύνθημα: «Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με ψίχουλα. Αρκετά! Δε θα τους χαρίσουμε το μέλλον και τα όνειρά μας!», υποστηρίζοντας ότι κάθε νέα και κάθε νέος που σπουδάζουν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στα ΙΕΚ, στο ΤΕΙ, στα ΕΠΑΛ, έχουν συμφέρον από ένα πιο δυνατό ΚΚΕ»

«Καλούμε τους σπουδαστές της τεχνικής εκπαίδευσης να σκεφτούν, να σταθουν με κριτήριο τη ζωή τους στις εκλογές της 25 Γενάρη και τους λέμε: « Δυναμώστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια σας είπε την αλήθεια», σημείωσε επισημαίνοντας:

«Σας καλούμε να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτή την κατάσταση! Μην τη δεχτείτε!

Δικαιούμαστε μόνιμη και σταθερή εργασία. Η μόνιμη σταθερή εργασία είναι δικαίωμα, όχι χατήρι!

Δυναμώστε το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα, που είναι δοκιμασμένο στον αγώνα.

Τους Κομμουνιστές, τους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, μας γνωρίζετε. Μας βλέπετε κάθε μέρα δίπλα σας να σπουδάζουμε και να δουλεύουμε μαζί σας, να σας καλούν στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, για το μεροκάματο, το βιβλίο, το εργαστήριο, για να έχουμε δασκάλους, για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει.

Δυνατό ΚΚΕ παντού και στη Βουλή σημαίνει: από καλύτερες θέσεις να δίνουμε τη μάχη για την ανασύνταξη, την οργάνωση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

Γιατί η οποιαδήποτε κατάκτηση που θα έχουμε, οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, θα έρθει σαν αποτέλεσμα οργανωμένου συλλογικού αγώνα. Δεν πρόκειται να προκύψει από τα ψίχουλα που θα μοιράσει είτε η Νέα Δημοκρατία είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και αυτά ακόμα δεν θα τα μοιράσουν εύκολα και θα τα δώσουν μόνο για τη διαχείριση της ακραίας φτώχιας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ότι αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δωρεάν συσσίτια και εκπτωτικά κουπόνια για το ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιους λίγους από τις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα της εκπαίδευσης υπογράμμισε:

«Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ελπίδα, αληθινή ελπίδα που βρίσκετε μέσα στον αγώνα.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει επιλογή δρόμου. Γιατί ποτέ δεν υπήρξαν μονόδρομοι για τους λαούς. Μονόδρομο έχει το κεφάλαιο. Και μείς έχουμε το δικό μας: Μπορούμε Να φτάνουμε στην Τεχνική Εκπαίδευση έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μας σε ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα βγάζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με όλα τα απαραίτητα εφόδια και μετά να βρίσκουμε δουλειά. Και αν αυτά προβάλλονται από τα εκδοτικά μαγαζιά σαν «παραμύθια για αγρίους», έχουμε να πούμε: αυτά όλα και πολλά παραπάνω στην ΕΣΣΔ, στις σοσιαλιστικές χώρες, πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια ήταν πράξη. Ο σπουδαστής σε αυτές τις χώρες φοιτούσε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις σχολές, του παρέχονταν όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για να σπουδάσει, είχε εισόδημα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του για να μπορεί να καλύπτει τα μικροέξοδά του, είχε εξασφαλισμένο το που θα εργαστεί, ένα εξάμηνο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Μπορούμε να οργανώσουμε την οικονομία με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη. Δυνατό  ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει αυτή η προοπτική κι ας μην κρίνεται άμεσα στις εκλογές.  Αυτή η οικονομία θα οργανώνεται από την πραγματική εργατική διακυβέρνηση. Αυτή θέλει το ΚΚΕ, σ’ αυτή θα δώσει το παρόν. Μία τέτοια κυβέρνηση είναι που μπορεί και θα κάνει πράξη τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις διεθνείς λυκοσυμμαχίες που μόνο δεινά μας δίνουνε.

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ