ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ  ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

karipidis_giannis_MmΑπό τις πλέον αξιόλογες προσωπικότητες της Ελασσόνας ο αγωνιστής οφθαλμίατρος Γιάννης Καριπίδης κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, συμμετέχοντας στον κοινό αγώνα όλων των υποψηφίων για τη νίκη του κόμματος και για ένα καλύτερο αύριο της χώρας. 

Είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στην περιοχή της Ελασσόνας και έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό:

Ο Γιάννης Καριπίδης γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1959. Πατέρας του ήταν ο δικηγόρος Κων/νος  Καριπίδης, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Ελασσόνας προ εικοσαετίας.

Παρακολούθησε την Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση στην Ελασσόνα. Με την αποφοίτησή του στις εισαγωγικές εξετάσεις του έτους 1977 εισήλθε στην Ιατρική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το έτος 1984 και υπηρέτησα στρατιωτική του θητεία.

Κατόπιν εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου, σαν αγροτικός γιατρός στα χωριά Μηλέα, Άζωρο, Σαραντάπορο, Φαρμάκη, Τσαπουρνιά. Ειδικεύτηκε στη Οφθαλμολογία και από το και από το 1991 ασκεί το ιατρικό λειτούργημα στην Ελασσόνα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας  και γιατρός αορίστου χρόνου στο Ι.Κ.Α. από το 1995. Μαζί με άλλους 2.500 γιατρούς του Ι.Κ.Α. απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Άδωνη Γεωργιάδη μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ από το 1991. Συμμετείχε σε όλα σχεδόν τα συνέδρια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχτηκε πολλές φορές στην Νομαρχιακή επιτροπή Λάρισας του κόμματος. Η παρουσία του στην οργάνωση ήταν συνεχής και διακριτή. Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής λέσχης Ελασσόνας, που δημιουργήθηκε άμεσα με την μεταπολίτευση, ιδρυτικό μέλος της Λαογραφικής εταιρείας Ελασσόνας και του Ορειβατικού – χιονοδρομικού συλλόγου Ελασσόνας.

Είναι επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων Δήμου Ελασσόνας. Είχε ενεργή συμμετοχή σε πνευματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής μας. Είχε την διοργάνωση και παραγωγή του διεθνούς αντιρατσιστικού project: Refugeesolidaritychain – Αλυσίδα αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες στη Ελλάδα. Επί μία οκταετία διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΛ Α.Ε. με έδρα την Ελασσόνα. Έλαβε μέρος στις εκλογικές διαδικασίες σαν υποψήφιος σε όλες τις νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές, με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαντέλα Ελένη, και έχει δύο κόρες φοιτήτριες, την Δέσποινα και την Καλλιόπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ