Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ…

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

συριζΗ είδηση του τραγικού θανάτου ενός συμπατριώτη μας στην Πάτρα, όταν πριν από ένα μήνα έλαβε στα χέρια του την ειδοποίηση της κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας από την τράπεζα,  φανερώνει, με τον πιο τραγικό τρόπο, την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά.  Ο αριθμός των κόκκινων δανείων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έπαψε να ισχύει από την 1-1-2015 και οι τράπεζες ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες εκποίησης της πρώτης κατοικίας πολλών Ελλήνων πολιτών. Η απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζοντας το κατεδαφιστικό της έργο υπογράφει το τελευταίο κεφάλαιο του αμαρτωλού βιβλίου της, με το νομοθέτημα-έκτρωμα με το οποίο έπαψε να προστατεύεται από την πολιτεία, η πρώτη κατοικία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδικτυακής συνέντευξής του δήλωσε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει. Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ