ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή την προχθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του δ.σ.

συνεκΘεωρούμε ότι με το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΛΜΕ Λάρισας της 18ης Δεκεμβρίου 2014 διαμορφώθηκε μια νέα πραγματικότητα και δόθηκαν κάποια μηνύματα. Οι συνάδελφοι με τη ψήφο τους ανέδειξαν τις ΣΥΝΕΚ πρώτη δύναμη και καθοριστικό παράγοντα για την οργάνωση και τον προσανατολισμό των αγώνων του κλάδου.

Εκτιμούμε ότι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη δυναμική το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του κλάδου. Στη λογική της διασφάλισης αυτής της δυναμικής που η ΕΛΜΕ Λάρισας επέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια, που είναι συγκεκριμένη, επιθυμούμε να συνεχιστεί, να επεκταθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Το συνδικάτο είναι ο κόσμος του, οι Γενικές Συνελεύσεις, οι δράσεις του και η κινηματική του λογική. Έγιναν βήματα ανάτασης και συμβάλλαμε όλοι σ’ αυτό.

Πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία του «Μετώπου Ανατροπής» στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας σε συνεργασία με τις Παρεμβάσεις και στην εκλογή αιρετού με ποσοστά 46%.

Πορευτήκαμε με σύνθεση, ενότητά, αγωνιστικότητα και έτσι θα συνεχίσουμε.

Το συνδικάτο είναι το κοινό μας σπίτι και αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Στη λογική αυτή διεκδικήσαμε τη θέση του Προέδρου της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε ανεξήγητη τη στάση των Παρεμβάσεων από τη στιγμή που πέρυσι είχαμε στηρίξει την δικιά τους υποψηφιότητα για Πρόεδρο με βάση ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο και επί πλέον πριν λίγο καιρό στις 18 Δεκεμβρίου συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε από κοινού στην απολογιστική Γ.Σ. το πλαίσιο δράσης για τη νέα χρονιά.

Αυτό ακριβώς το πλαίσιο δράσης που από κοινού μας δεσμεύει, καταθέσαμε ως πρόταση συγκρότησης Προεδρείου. Από τη στιγμή που καμία άλλη παράταξη δεν διεκδικεί τη θέση του Προέδρου μας προξενεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση η μη στήριξη της υποψηφιότητά μας. Τι άλλαξε άραγε σε λιγότερο από ένα μήνα;

Υπάρχει μια και μόνη υποψηφιότητα. Αν κάποια άλλη παράταξη του ΔΣ αμφισβητεί τη δική μας αγωνιστικότητα οφείλει η ίδια ευθαρσώς να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου. Οι περιστάσεις απαιτούν συλλογική δράση από όλους.

Οι αγώνες για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών θα συνεχισθούν. Η μόνη εγγύηση για ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των εργαζομένων αποτελούν οι ενωτικοί, αποφασιστικοί αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ