ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ  ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημήτρης_Μαραμής-(1)Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει  το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τη συναυλία με τίτλο “Αισθηματική Ηλικία” με τον εξαιρετικό ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών “Αισθηματική Ηλικία”, “Σκοτεινός Έρωτας”, “Μαρία Πολυδούρη” και άλλα κομμάτια από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη.

Συμμετέχουν η Κλεονίκη Δεμίρη, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, η σοπράνο Μαρία Ρουκά και ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Παυλάκος.

Στην “Αισθηματική Ηλικία” το λόγο έχουν τέσσερις ποιητές, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Μιχάλης Γκανάς, με στίχους που αναφέρονται στον έρωτα, το όνειρο και το παραμύθι.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια το μουσικό του όραμα, με αφοσίωση στο ποιητικό αισθαντικό τραγούδι, είτε η πρώτη ύλη είναι οι στίχοι, είτε η ποίηση. Οι συναυλίες του δημιουργούν σχεδόν πάντα μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα προκαλώντας έντονες συγκινήσεις στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος δίνεται ψυχή τε και σώματι στο πιάνο του παρασύροντας τους ερμηνευτές του σε μια ιδιαίτερη ερμηνευτική εκφραστικότητα.

ΟΘοδωρής Βουτσικάκης διαθέτει μια βελούδινη φωνή, η οποία στην ερμηνεία των τραγουδιών αποκαλύπτει στιλπνότητα, εκφραστικά ραγίσματα κι ένα καλά κρυμμένο πένθος. Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με την “Αισθηματική Ηλικία” και οι σκηνικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν κι έλαβαν θετικότατες κριτικές.

Η “Αισθηματική Ηλικία” χαρακτηρίστηκε από τους καλύτερους δίσκους του 2014 από έγκυρους μουσικοκριτικούς και έντυπα.

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία κι ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με τον συνθέτη Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους, έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις, 5 ταινίες και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στη Βρετανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στον «Ερωτόκριτο» το 2011. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη, Ζαχαρία Καρούνη, Βικτωρία Ταγκούλη κ.ά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ