ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

φωτογραφια κειμενου«Στις επίπονες ερωτήσεις μας για το τι θα πράξουν την επομένη των εκλογών, αν αυτοί είναι κυβέρνηση, απαντάνε πως θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα το έχετε ακούσει φαντάζομαι. Είναι το πρόγραμμα που «μυρίζει» ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 όταν τα έδιναν όλα σε όλους.

Είναι τι πρόγραμμα που μυρίζει «επίσης» ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, όταν «λεφτά υπήρχαν» με τη γνωστή σε όλους κατάληξη», υποστήριξε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ μιλώντας σε περιοχές της επαρχίας Ελασσόνας (Μεσοχώρι, Δομένικο, Μαγούλα, Πραιτώρι, Αμούρι, Συκιά και Ευαγγελισμό).

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να κάνει μόνον κάποια απ’ όσα λέει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισεκατομμύρια! 23 δισ. σε πρώτη φάση (7 δισ. Από την τελευταία αξιολόγηση, 6 δισ. από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 και 10 δισ. που θα πρέπει να αντλήσουμε, να πάρουμε από τις αγορές). Αλλά, εκτός από τα 23, είναι και άλλα 15 δισ. αμέσως μετά, από την τρέχουσα στήριξη της ΕΚΤ στη ρευστότητα των τραπεζών, που προϋποθέτει, όμως, την τήρηση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κανόνων.

Που θα τα βρουν αυτά τα 35 με 38 δισ.; Από πού θα τα πάρουν; Και από πού θα κόψουν;», διερωτήθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «πριν, λοιπόν, αρχίσουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, όπως λένε, θα τους λείψουν 35-38 δισεκατομμύρια! Κι αμέσως μετά θα τους λείψουν άλλα 12 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο είναι το ελάχιστο έλλειμμα το οποίο δημιουργεί το λεγόμενο πρόγραμμά τους. Και αυτά τα 12, πέρα από τα 38, από που θα τα βρουν; Από πού θα τα πάρουν;  Πως θα χρηματοδοτηθεί η χώρα στα τέλη του Μάρτη, όταν και τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα;», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως οι πολίτες δεν θα παρασυρθούν από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

«Οι Έλληνες γνωρίζουν. Και θυμούνται τι έγινε με το “λεφτά υπάρχουν”. Δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ