ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

γκουλιώνηςΤη συμπαράσταση του στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη, που δικάζεται στο εφετείο με αφορμή τη σύλληψή του μετά την παρέλαση, με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής,, εκφράζει το δ.σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας του νομού. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Tην Τρίτη 20/01/2015  κρίνεται από το τριμελές Εφετείο Λάρισας η υπόθεση του συναδέλφου εκπαιδευτικού, Στέφανου Γκουλιώνη. Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος, μετά από την παντελώς άδικη και αναίτια μαζί με άλλους σύλληψή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα, καταδικάστηκε πρωτοδίκως με αναστολή, με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο, στις 4 Ιουλίου 2013, με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αφού πρώτα τέθηκε σε αναγκαστική αργία. Όπως ήταν φυσικό, ο συνάδελφος αθωώθηκε πανηγυρικά και επέστρεψε στο σχολείο δικαιωμένος αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι προέβη στο αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.

Σήμερα, μέσα στο καταθλιπτικό και βάρβαρο κοινωνικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων, αγωνιστές εκπαιδευτικοί αποτελούν παράδειγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα. Μπορεί σήμερα το φαινόμενο των διώξεων να αφορά μόνο μεμονωμένα περιστατικά συγκεκριμένων αγωνιστών, αλλά γρήγορα-αν αδιαφορήσουμε- μπορεί να πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Δηλώνουμε ότι οι εποχές που επιδιώκει να επαναφέρει η τρόικα για να επιβάλλει τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ισοπέδωση όποιου κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος δε θαπεράσουν.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας και ζητάμε την πλήρη δικαστική αθώωση του εκπαιδευτικού Γκουλιώνη Στέφανου.

Η αλληλεγγύη και η συσπείρωση είναι το όπλο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ