ΜΕ C-130 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC

ΝΟΡΜΑΝΜε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, Παρασκευή, από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σοροί τριών Ελλήνων, θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η μεταφορά των σορών των τριών Ελλήνων που ήταν να γίνει την Πέμπτη, καθυστέρησε μία ημέρα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί από την ιταλική πλευρά.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Με την ίδια εντολή, τα έξοδα μεταφοράς των σορών των θυμάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο θάνατος αρκετών από τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας φαίνεται πως οφείλεται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών.

Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις Έλληνες, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ