ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΚΕ…

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

συρΒλέπουμε με λύπη μας ότι το ΚΚΕ συνεχίζει να στρέφει τα πυρά του κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λες και το κόμμα μας κυβέρνησε τόσα χρόνια τώρα και σε αυτό οφείλεται η καταστροφή που βιώνει η χώρα. Οι όποιες εκλογικές σκοπιμότητες όμως δεν θα έπρεπε να το κάνουν συμμέτοχο – εξ αντικειμένου – σε όλη τη βρώμικη προπαγάνδα του κατεστημένου της χώρας μας,

που αποσκοπεί στο να απαλλάξει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από τις τεράστιες ευθύνες τους και να τις φορτώσει στην Αριστερά.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό μας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δεσμεύεται ούτε καν γενικόλογα πως είναι με το μέρος του λαού και κατά της πλουτοκρατίας και δεν διαφοροποιείται από τη Ν.Δ. ούτε με μία «λεκτική δέσμευση». Η κατηγορία αυτή όμως, πέρα από το γεγονός ότι διαστρεβλώνει σκόπιμα τη φυσιογνωμία και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αδικεί και το ίδιο το ΚΚΕ, διότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική σωτηρία, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν και δικά του αιτήματα. Hτωρινή συγκυρία, όπου τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η πολιτική τους, απαιτούν τη μέγιστη ενότητα και κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων.

Στις 26 Ιανουαρίου, στις δυνάμεις αυτές θα στραφεί πρώτα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφιστούν και να στηριχτούν στην κοινωνία τα μέτρα της κοινωνικής σωτηρίας, της δημοκρατικής αναδιοργάνωσης του Κράτους και της προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγής και της οικονομίας της χώρας. Και θα είναι κρίμα τότε για ένα ιστορικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, να μην ανταποκριθεί στην πρόκληση και την πρόσκληση της Ιστορίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ