Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

agora1 (1)Να υπαχθούν και οι έμποροι –ελ. επαγγελματίες στον Νόμο Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας πρότεινε για ακόμα μία φορά ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας.

Οι καταστηματάρχες  εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εμπόρων με βασικό τα χρέη τους προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ) αλλά και προς τις τράπεζες.

Απ΄ την μεριά του ο Βασίλης Κόκκαλης παρουσίασε το πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τόνισε πως προέχει η προστασία της επιχείρησης και της πρώτης κατοικίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

agora1 (2)Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κόκκαλης τόνισε: «Η αδικία που υφίστανται μέχρι σήμερα οι έμποροι πρέπει να αποκατασταθεί. Δυστυχώς γι΄αυτούς δεν υπάρχει νομικό οπλοστάσιο για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας και σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ύφεση αλλά και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία το μέλλον των μικρομεσαίων εμπόρων είναι δυσοίωνο. Άμεσα μέτρα τα οποία ΔΕΝ κοστίζουν:

1. Προστασία της πρώτης κατοικίας και για τους εμπόρους.

2. Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

  1. Άμεση παύση των μέτρων κατάσχεσης και ποινικής δίωξης απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία.

4. Αναμόρφωση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ ώστε να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν οι έμποροι όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την χορήγηση «μπλοκ» επιταγών.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ