ΘΡΑΣΟΣ Ή ΑΝΟΗΣΙΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

συριζαΘράσος ή ανοησία;  Είναι, άνευ προηγουμένου και περιγραφής, αυτά που υπόσχονται στους αγρότες μας, οι  “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην περιοχή μας. Τους υπόσχονται «και του πουλιού το γάλα» , αφού πρώτα, με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει, τους έχουν ταπεινώσει οικονομικά.

Τα αγροτικά  «Έργα και Ημέραι»  της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας είναι καταγεγραμμένα και οι αγρότες τα έχουν νιώσει καλά «στο πετσί τους».  Τα τελευταία χρόνια είχαμε μείωση του αγροτικού εισοδήματος 23%, τα λιπάσματα αυξήθηκαν 20%, οι ζωοτροφές 12%, η ενέργεια αυξήθηκε 18%.  Στα μνημονιακά χρόνια της Νέας Δημοκρατίας , οι αγρότες ξέχασαν  την επιστροφή του ειδικού  φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, την μείωση των δαπανών για την ασφάλιση τους, την εξασφάλιση αφορολόγητου ποσού και την μείωση του συντελεστή στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων. Αντιθέτως, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 67, οι πλειστηριασμοί, ο ΕΝΦΙΑ, οι χαμηλές τιμές προϊόντων, τα καρτέλ και οι  ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων, καταγράφονται ως  κυβερνητικά κατορθώματα της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα αυτά τελειώνουν στις 25 Γενάρη. Στα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτιά περιλαμβάνονται τα εξής: κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια στα προμνημονιακά επίπεδα, καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, Κάρτα Αγρότη, για την χορήγηση χαμηλότοκων καλλιεργητικών δανείων.

*Ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα:

https://left.gr/news/programma-agrotikis-politikis-toy-syriza

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ