ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.

image-17-01-15-09-54-3Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στο διδακτήριο του 4ου ΓΕΛ Λάρισας με επιτυχία η Β΄ φάση του 75ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε., «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ». Στο διαγωνισμό, που υλοποιείται  κάθε χρόνο και που αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα,

όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών, συμμετείχαν 82 μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου του νομού Λάρισας, οι οποίοι πέρασαν από την Α΄ φάση του Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ».

image-17-01-15-09-54Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό  «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» θα λάβουν μέρος στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επί πλέον από ένα τελικό προκριματικό διαγωνισμό στην Ε.Μ.Ε. που θα γίνει στις 4 Απριλίου 2015 θα επιλεγεί η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ελλάδα, Μάιος 2015), στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Σερβία, Ιούνιος 2015) και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ταϊλάνδη, Ιούλιος 2015).

Η διοίκηση του παραρτήματος ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα για τη στήριξη και το προσωπικό της ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ, τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Αθανάσιο Μαργαριτόπουλο, τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών του νομού Λάρισας κ. Αθανάσιο Τσώνη Πρόεδρο της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής για το φετινό διαγωνισμό, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και μέλος της ΕΜΕ Λάρισας κ. Χρήστο Αγορίτσα, τον διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Λάρισας κ. Γεώργιο Κατσίμπα για τη φιλοξενία καθώς και τον υποδιευθυντή  κ. Νικόλαο Λουκανίκα, μαθηματικό και μέλος του τοπικού παραρτήματος που είχε και την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης του διαγωνισμού.Επίσης τον κ. Κωνσταντίνο Γερογιάννη που ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του 4ου ΓΕΛ για την εθελοντική προσφορά του για την προετοιμασία του διαγωνισμού.

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού κ.κ. Ανδρέας Μαργαρίτης, Γεώργιος Νάτσιος και Τάσος Δημόκας «Ο θεσμός αυτός των ετήσιων διαγωνισμών μας δεν έχει καμία σύγκριση σε τάξη μεγέθους με ανάλογους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στην εκπαιδευτική μας πραγματικότητα και μας είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας που γινόμαστε κοινωνοί σε αυτή τη διαδικασία. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν και σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού αλλά και τους συναδέλφους μαθηματικούς κ.κ. Παπαγεωργίου Ι., Παπανικολάου Κ. Βογιατζή Π. και Ζέρβα Ν. που εθελοντικά βοήθησαν με την παρουσία τους στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ