ΈΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ….

Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλευτικού Σταθμού δήμου Τυρνάβου

CAM00238 (1)Ένας δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει και λειτουργεί στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Τυρνάβου, για όσους δημότες επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη.  Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα σε έναν ειδικό και ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν μόνοι τους.

Στο πλαίσιο του Σταθμού πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν συνεδρίες με σκοπό την αποτελεσματικότερη επίλυση των κρίσεων, την λειτουργικότερη προσαρμογή στις δυσκολίες, την αύξηση της λειτουργικότητας και τη μείωση της δυσφορίας. Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετούνται μέσα από τη δημιουργία μιας ισότιμης σχέσης, που θα αναζητήσει τα δυνατά σημεία του συμβουλευόμενου, θα καλλιεργήσει τα θετικά του συναισθήματα και την ψυχική του ανθεκτικότητα, θα τον στηρίξει ώστε να ανακαλύψει τις απαντήσεις που του ταιριάζουν και θα τον βοηθήσει στην προσωπική του ανάπτυξη και στην αναζήτηση νοήματος.

Υπεύθυνη  για τον Συμβουλευτικό Σταθμό είναι η κ. Μαρία Γρηγοριάδου (Φ.Π.Ψ. Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, MSc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία»), η οποία τόνισε τον εμπιστευτικό και απόρρητο χαρακτήρα των συνεδριών.

συμβΑκόμη και το πιο μακρινό ταξίδι αρχίζει με το πρώτο βήμα. Το κρίσιμο σημείο για το εάν θα βοηθηθεί ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει δυσκολίες στις διαπροσωπικές του σχέσεις, προβλήματα οικογενειακά ή επαγγελματικά, θέματα υγείας ή απώλειες, είναι το εάν θα αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια. Οι άνθρωποι, λοιπόν, που θα  αναζητήσουν στήριξη στο Συμβουλευτικό Σταθμό, είναι καταρχήν άνθρωποι που έχουν την αυτογνωσία να αναγνωρίζουν τη δυσκολία τους, τη δεξιότητα να αναζητούν βοήθεια και το θάρρος να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δεξιότητα. Έχουν, με άλλα λόγια, ήδη καταφέρει να κάνουν το πρώτο και δυσκολότερο βήμα, ώστε να βρεθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα τους επιτρέψει να αντικρίσουν τις δυσκολίες τους, να αναγνωρίσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις σε ό,τι αλλάζει   και να προσπαθήσουν να συμφιλιωθούν με ό,τι δεν μπορεί να αλλάξει.

Στη σημερινή συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα αλλά και από την έλλειψη παροχών ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικες, ο Δήμος Τυρνάβου – παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις ελλείψεις του σε προσωπικό – στηρίζει τη  λειτουργία του Σταθμού, αναγνωρίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε μια επιτακτική ανάγκη κι έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από την μεγάλη εμπιστοσύνη με την οποία ο κόσμος περιέβαλε το όλο εγχείρημα.

Για  περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Γρηγοριάδου Μαρία στο δημαρχείο Τυρνάβου στο τηλέφωνο 2492350127, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ