Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

συριζαΜε αφορμή την δίκη του εκπαιδευτικού Στέφανου Γκουλιώνη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ανακοινώνει τα εξής:

“Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα διώχθηκαν και τέθηκαν σε αργία, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, από τις οποίες προσήχθησαν στα τυφλά από τις δυνάμεις ασφαλείας ή επειδή θεωρήθηκαν πολιτικά «ενοχλητικοί» από τους προϊσταμένους τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για «ανάρμοστη» συμπεριφορά. Η περίπτωση του εκπαιδευτικού Στέφανου Γκουλιώνη, οποίος δικάζεται στο τριμελές Εφετείο της Λάρισας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων διώξεων (συνελήφθη στη Λάρισα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο μνημόνιο, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012).

Η εκπαίδευση σε διωγμό, η δημοκρατία στο εδώλιο. Οι πολίτες εκπαιδεύονται μπροστά στα «αδιαπραγμάτευτα» επιχειρήματα των δυνάμεων καταστολής και αυτοί που πρέπει να «μάθουν» πρώτα είναι οι εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί που τολμούν να διαδηλώσουν, στοχοποιούνται, ξυλοκοπούνται, συλλαμβάνονται, οδηγούνται στα κρατητήρια, δικάζονται, καταδικάζονται, απολύονται από την υπηρεσία τους, ταπεινώνονται.

Με ταπεινωμένους εκπαιδευτικούς, τα εξαθλιωμένα μνημονιακά σχολεία, γίνονται ο σπουδαιότερος ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους που θα συντελέσει στη δημιουργία της μελλοντικής κοινωνίας της αγοράς. Όποιος τολμά να «ψελλίσει» μια φωνή διαμαρτυρίας οδηγείται στο εδώλιο. Το κλίμα τρομοκράτησης που επικρατεί στα σχολεία και στους συλλόγους εκπαιδευτικών με αφορμή τις διαδικασίες αξιολόγησης  προετοιμάζουν για το δυσοίωνο μέλλον. Οι απειλές και οι διώξεις για όσους τολμούν να διαφωνήσουν, η κατήφεια, ο φόβος και ο ζόφος για τους υπόλοιπους.

Καιρός όλα αυτά να σταματήσουν μια και καλή! Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει  σε κατάργηση όλων εκείνων των διατάξεων των νόμων Ν. 4057/2012 και Ν. 4093/2012 που αφορούν την “αναξιοπρεπή συμπεριφορά” και θα επαναφέρει το τεκμήριο της αθωότητας σε εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους. Είναι καιρός οι εκπαιδευτικοί να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια τους…”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ