ΔΗΜ. ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ, ΕΝΑΣ  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΗ… ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Τα βιβλία του διαβάζονται απνευστί. Σελίδες κρυστάλλινης καθαρότητας, γλώσσα ορθή ελληνική και λυτρωτικό χιούμορ. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη διαλεκτική για να εκθέσει τις δικές του θέσεις, με μια ρεαλιστική αισιοδοξία όσον αφορά στην επίτευξη συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων, δίχως κηρύγματα περί αλληλοβοήθειας στα χρόνια μιας εξοντωτικής κρίσης.

Πρόκειται σίγουρα για έναν ακαδημαϊκό  που αποστρέφεται τις φανφαρόνικες  δράσεις φιλανθρωπίας».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, με αφορμή την παρουσίαση βιβλίων του ακαδημαϊκού  και συγγραφέα Δημήτρη Ποταμιάνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΙδιαίτερα συγκινημένος και πάντα απολαυστικός στις τοποθετήσεις του ο σπουδαίος ακαδημαϊκός  ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους «… για τη θερμή  ανταπόκριση, η οποία τον έχει σκλαβώσει», ενώ για τα βιβλία του «Αλληλέγγυες μέρες», «Αμφιθέατρο» και τη μετάφρασή του στην «Κοντορεβιθούλα» του M. Serres μίλησαν ο ποινικολόγος Γιάννης Διαμαντής, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας και ο τοπογράφος μηχανικός Βασίλης Μίχος.

Την εκδήλωση,  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Ζωντανής Παράδοσης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο PROSPERUS, συντόνισε η κ. Βιολέτα Μπέη- Φουντή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ