ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

φωτογραφία 1 (3)Τα έργα που εκτελούνται στον λόφο του Φρουρίου στο πλαίσιο «βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος ιστορικού κέντρου της Λάρισας», επισκέφθηκε την Τετάρτη, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μαβίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τους αναδόχους του έργου.

Ο κ. Καλογιάννης, ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης των έργων και το χρονοδιάγραμμα  των παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως  το έργο αφορά στην ανάπλαση υπαίθριων δημόσιων χώρων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα πεζοδρομηθούν τμήμα της οδού Βενιζέλου και οι  οδοί Σκυλοσόφου, Αγίου Αχίλλειου, Μητροπολίτη Αρσενίου, την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου και την ανάπλαση τμημάτων των οδών Κένταυρων, Μανωλάκη, Μελετίου και Πολυκάρπου.Επίσης το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμημάτων των οδών Κένταυρων, Μανωλάκη, Μελετίου και Πολυκάρπου.

φωτογραφία 5 (1)Κεντρικό στοιχείο του έργου, το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι εκτός της μορφολογικής και λειτουργικής ολοκλήρωσης  της ενοποίησης του πολεοδομικού ιστού του κέντρου της πόλης και την σύνδεσης του με το αρχαίο θέατρο, τον Πηνειό και το πάρκο Αλκαζάρ, είναι και η αναστροφή του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ