ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ

τσικριτσηςΚάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους να διεκδικήσουν αγωνιστικά την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος του 2014, με άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν αυτή την χρονιά και να μην ξεγαλαστούν από την παραχολογία των τελευταίων ημερών πριν από τις εκλογές, απευθύνει ο υποψήφιος Βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Λάρισας Αστέριος Τσικριτσής.

” Είδαμε τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύματα στον Τύπο κάποιες διφορούμενες απόψεις με το πρόσχημα των αποζημιώσεων των παραγωγών της περιοχής μας από το χαλάζι, οι οποίες καθυστερούν εδώ και 9 μήνες.

Στο ίδιο πνεύμα, διαβάσαμε με έκπληξη, πως εντός των ημερών θα αποζημιωθούν και οι ροδακινοπαραγωγοί για τη ζημιά που υπέστησαν στο εισόδημα τους από το εμπάργκο της Ρωσίας.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καθυστερεί για μήνες και χρόνια τις εκτιμήσεις για ζημιές από χαλάζι, βροχοπτώσεις, καταρροϊκό πυρετό και ευλογιά σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ.

Έρχεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές να “παίξει με τον πόνο” των ροδακινοπαραγωγών, ανακοινώνοντας αποζημιώσεις της τελευταίας στιγμής, επικαλούμενη δήθεν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν κοινοποιεί και κανείς δεν μπορεί να βρει δημοσιοποιημένη, να προσφέρει στρεμματικές ενισχύσεις από το πρόγραμμα “Deminimis” χωρίς σχετική κατάθεση αιτήματος και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καλούμε τους αγρότες αγωνιστικά να διεκδικήσουν την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος του 2014, με άμεση αποζημίωση για τις ζημιές από το εμπάργκο και να μην ξεγελαστούν από την παροχολογία των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές.

Πρέπει να ‘χουν ξεκάθαρο ότι οι συνέπειες από το εμπάργκο και η καταστροφή δεν σταματά στην περσινή παραγωγή. Και βέβαια οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια για τα οποία γίνεται συζήτηση αποζημιώσεων τις τελευταίες μέρες. Αφορούν τις συνολικές απώλειες στο εισόδημα αγροτών -κτηνοτρόφων, που η νέα ΚΑΠ 2015-2020 προβλέπει τη συνέχισή τους, πέρα από τα χαράτσια, τη φορολογία από το πρώτο ευρώ από φέτος, τα απλησίαστα ασφάλιστρα σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ κλπ.

Καλούμε την αγροτιά της περιοχής, με βάση την πείρα της για τις πολιτικές της ΕΕ ενάντια στα φτωχομεσαία αγροτοκτηνοτροφικά νοικοκυριά, να δυναμώσει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που τις έχουν σαν ευαγγέλιο. Να γυρίσει την πλάτη της σε παλιούς και νέους “σωτήρες”, να κλείσει τα αυτιά της στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις, αφού όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, η ΚΑΠ θα μειώσει τις ενισχύσεις κατά 45%, οι αγρότες θα πληρώσουν βαρύτατο φόρο 13%, το κόστος παραγωγής θα αυξάνει, τα έργα υποδομής δεν θα γίνουν, τα κάθε είδους χαράτσια θα διατηρηθούν και θα αυξάνονται, η αγωνία τού τι να καλλιεργήσουν κάθε χρονιά για να έχουν εισόδημα επιβίωσης.

Να ενισχύσει με την ψήφο της το ΚΚΕ και να δυναμώσει τη δική της δύναμη στους αυριανούς αγώνες ενάντια στις ίδιες αντιαγροτικές πολιτικές. Γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα!».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com