ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

τυρναβοςΜόνο αγγαρεία δεν ήταν για τους παίκτες του Ολυμπιακού το σημερινό παιχνίδι στο Αλκαζάρ για το κύπελλο με τον Τύρναβο. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ξεπερνώντας το εμπόδιο των αντιπάλων τους στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Κυπέλλου.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε μετά από δύο γκολ του σούπερ Μπενίτες και ένα του Μιλιβόγιεβιτς, που σκόραρε στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του. Πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Ολαϊτάν επέστρεψε στο γήπεδο μετά τις 2 Μαρτίου και το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με Πελέ πρώτη φορά βασικό!

Ο Περέιρα το είπε και το έκανε. Έδωσε ευκαιρία στον Πελέ βάζοντάς τον για πρώτη φορά βασικό στο Κύπελλο. Ήταν και η πρώτη του παρουσία για φέτος στην ομάδα. Η διάταξη του Ολυμπιακού: ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Γιαννούλης, τα δύο στόπερ οι Βούρος και Σιόβας και στον άξονα οι Πελέ και Μπουχαλάκης, στα δύο φτερά οι Γκαζαριάν και Ντουρμάζ και επιθετικό δίδυμο οι Μπενίτες και Διαμαντάκος.

Η διάταξη του Τύρναβου

ÔÕÑÍÁÂÏÓ 2014-2015 ÔÕÑÍÁÂÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Για την ομάδα του Τυρνάβου ο σχηματισμός σε αυτό το ιστορικό για εκείνον παιχνίδι είχε ως εξής: Πρίφτης κάτω από τα γκολπόστ, οι Στεργιανός και Χαλούλος στα δύο άκρα της άμυνας, οι Κισκαμπάνης και Καραμανλής οι δύο στόπερ, οι Ντατίδης και Ιβανίδης στον άξονα, επιτελικός ο Παπασάββας, στα δύο άκρα οι Ποκόνγκ και Γεωργίου και φορ ο Οτά.

Γκολάρα από Μπενίτες στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός όπως ήταν φυσικό και λογικό δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει γρήγορα το 0-1. Στο 3ο λεπτό ο Μπενίτες πέρασε μέσα από τέσσερις παίκτες και με ωραίο πλασέ από κοντά βρήκε δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία και στο 15′ με τον Μπενίτες και στο 19′ με την προσπάθεια του Διαμαντάκου αλλά και στο 22′ με ένα καλό φάουλ του Πελέ που έφυγε λίγο άουτ.

Ξανά γκολ από τον Παραγουανό και 2-0

Στο 26ο λεπτό ο Διαμαντάκος συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Μπενίτες. Ο Έλληνας διεθνής έβγαλε την μπάλα στον Παραγουανό που με νέα ωραία κίνηση και εκτέλεση έκανε το 0-2. Οι Πειραιώτες έκλεισαν το πρώτο μέρος με το σκορ 0-2 και ενώ θα μπορούσαν να είχαν βάλει τουλάχιστον άλλα δύο τέρματα. Έτσι απλά και εύκολα, κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Αντίδραση και ευκαιρίες ο Τύρναβος

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αξιοποιώντας το γεγονός πως ο Ολυμπιακός άφησε κενά έβγαλαν φάσεις χάρις στον κινητικό και ορεξάτο Μιλουτίνοβιτς που μπήκε ως αλλαγή. Ο παίκτης του Τυρνάβου είχε δύο σουτ (στο 52′ και στο 54′) και ενώ στο 57′ έκανε μία πολύ καλή ευκαιρία με πλασέ του Παπασάββα από κοντά. Ο Γιαννούλης είχε στο ενεργητικό του ένα γυριστό σουτ στο 60′.

Ολαϊτάν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2014!

Στο 62ο λεπτό του αγώνα υπήρξε μία πολύ σημαντική στιγμή. Για πρώτη φορά από τις 2 Μαρτίου του 2014 και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Ολαϊτάν πάτησε ξανά γήπεδο! Ο Νιγηριανός έπαιξε και στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια. Στο 72′ ήρθε και η επιστροφή του Μιλιβόγιεβιτς. Στο 74′ ο Γιαννούλης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μία φάση που εξελίχθηκε σε γκολ.

Επιστροφή με γκολ για Μιλιβόγιεβιτς και 0-3!

Ο Μιλιβόγιεβιτς σκόραρε στην επάνοδό του στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του. Στο 84′ έπειτα από μία πολύ καλή επιθετική συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού και καλή μπαλιά του Ντουρμάζ ο Σέρβος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον πειραϊκό σύλλογο να σφραγίζει εύκολα την πρόκριση από το πρώτο ματς.

 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:

Ο Ολυμπιακός ήταν σούπερ στο Α’ μέρος και… κλείδωσε έτσι νωρίς την πρόκριση. Με 2 γκολ από τον Μπενίτες (σ.σ. από τα οποία το ένα ήταν γκολάρα) έκανε το 0-2 για να πάει με… άνεση στην επανάληψη. Στο Β’ μέρος οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν ταχύτητα, έκαναν και αλλαγές και έδωσαν και χώρους στον Τύρναβο που έκανε φάσεις και θα μπορούσε να είχε βάλει ένα γκολ, εάν δεν είχε απέναντί του τον εξαιρετικό Μέγιερι. Τελικώς όμως ο Ολυμπιακός έκανε το 0-3 με τον Μιλιβόγιεβιτς. Μεγάλα κέρδη για τον Περέιρα η παρουσία των Μπενίτες, Μέγιερι και Μπουχαλάκη ενώ μεγάλη προσπάθεια έκαναν οι Ντουρμάζ, Ολαϊτάν και Πελέ. Από τον Τύρναβο ξεχώρισαν οι Μιλουτίνοβιτς και Παπασάββας. Συνολικά οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο γήπεδο, ιδίως στο πολύ καλό του Α’ ημίχρονο. Στο διαιτητικό σκέλος υπήρξαν λάθη σε υποδείξεις φάουλ και κάρτες (σ.σ. ειδικά ο Ντουρμάζ δέχθηκε αρκετά σκληρά χτυπήματα που δεν τιμωρήθηκαν) ενώ ο Μπενίτες όπως φαίνεται ξεκινάει από θέση οφσάιντ στην φάση του 2ου του γκολ. Το 0-3 βέβαια στέλνει από τώρα τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση και ενώ ο επαναληπτικός των δύο αντιπάλων για την φάση των «16» του Κυπέλλου θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Πρίφτης, Κισκαμπάνης, Καρμανλής, Χαλούλος, Στεργιανός, Ντατίδης (46′ Μιλουτίνοβιτς), Ιβανίδης, Παπασάββας (69′ Αλεξίου), Οτά (46′ Σολφερίνο), Γεωργίου και Μουσά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Γιαννούλης, Βούρος, Σιόβας, Πελέ (62′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν (72′ Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες (62′ Ολαϊτάν) και Διαμαντάκος.

 

gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ