ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

συριζαΚείμενο με το οποίο εκφράζουν τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν στη δημοσιότητα 21 άτομα από τη Θεσσαλία στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή. Την κρισιμότερη ίσως της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η πολύπλευρη κρίση φαίνεται να μην έχει τέλος. Το πολιτικό σύστημα ανήμπορο και το πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τη χώρα παραδομένο στις επιλογές των δανειστών. Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με  μόνο «εθνικό» σχέδιο τα μνημόνια και τις επιταγές της τρόικας.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από κατεύθυνση, πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης σε νέες βάσεις. Έχουν ανάγκη από όραμα και ελπίδα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να αποτελέσει αφετηρία αλλαγών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Γιατί δεν αφορά μόνο ή κυρίως στην εφαρμογή ενός άλλου οικονομικού προγράμματος. Σηματοδοτεί την αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις υποδείξεις και στις πιέσεις για να ψηφίσουν σύμφωνα με αυτά  που «συμφέρουν»- ποιούς άραγε; Σηματοδοτεί την αξιοπρέπεια. Το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και επιλογής. Το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αρκεί να θέλουμε να αγωνιστούμε γι΄αυτό. Σηματοδοτεί τελικά την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ότι μπορεί η Ελλάδα να κινηθεί σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και συλλογικού συμφέροντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει τον βασικό κορμό μιας ευρύτερης συμμαχίας δυνάμεων που θα σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση και θα ανατρέψει την παρούσα κατάσταση. Για  να οδηγήσει την χώρα σε μια πορεία παραγωγικής, οικονομικής,  κοινωνικής ανάκαμψης αλλά και σε εκδημοκρατισμό ενός παρωχημένου και διαβρωμένου πολιτικού συστήματος.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ένα μήνυμα αλλαγής και στην Ευρώπη. Και να αποτελέσει πηγή ελπίδας αλλά και  την αφετηρία αλλαγών σε μια εποχή που ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία την έχουν οδηγήσει οι κυρίαρχες οικονομικές  ελίτ.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ενεργοί πολίτες της Θεσσαλίας, υποστηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές και καλούμε τους συμπατριώτες μας να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα. Ένα αγώνα για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη Ευρώπη, της κοινωνικής ισότητας,  της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, της οικολογίας,  της δημοκρατίας.

Οι υπογράφοντες το κείμενο είναι οι:

α/α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
  1. 1.
Γκαλέας Θοδωρος Ιατρός π. Διευθυντής Γ.Ν. Τρικάλων Τρίκαλα
Zαχαρόπουλος Θανάσης Περιφερειολόγος – Πολιτικός Μηχανικός Τρίκαλα
Καπέλος Γιώργος π. Περιφερειακός Σύμβουλος Τρίκαλα

 

Καραμάνος Ηλίας Μαθηματικός – Πρόεδρος Δ.Σ. Φαρκαδόνας Φαρκαδόνα Τρικάλων
Kατσίβελος Βύρων Αγρότης, Αντιδήμαρχος Πύλης Πύλη Τρικάλων

 

Kεμανίδης Γιάννης Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Τρίκαλα
Σπαθής Θεόδωρος Φοροτεχνικός Π.Βουλευτής Τρίκαλα
Tσιάρας Πάνος Οδοντίατρος – π. γραμματέας ΔΗΜΑΡ Τρίκαλα
Κιμέρης Θωμάς Εκδότης Καρδίτσα-Αθήνα
Λαρισαίος Γιώργος Συντ. Δ/ντης Εκπαίδευσης Βόλος
Ακριβούλη Ζωή Οικονομολόγος Λάρισα
  1. Α
Αποστόλου Βαγγέλης Γρ. Κοινωνικής Συμφωνίας Λάρισας Λάρισα
Δότας Γιάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος Λάρισα
Ισαακίδης Χρόνης Οικονομολόγος-Μέλος Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου, Εκπρόσωπος ΣΤΑ ΟΕΕ Λάρισα
  1. Κ
Κωστούλας Τέλης Οικονομολόγος Λάρισα
Μπρουζιώτης Αποστόλης Οικονομολόγος, Εκπρόσωπος ΣΤΑ ΟΕΕ Λάρισα
Μίγας Γιώργος Δικηγόρος Λάρισα
Οικονομίδης Γιώργος Πολιτικός Μηχ/κος Λάρισα
Τσαντού Φανή Δημοτική Υπάλληλος Λάρισα
Τσιούτρας Βασίλης Πρ. Γραμματέας ΝΕ ΣΥΝ Λάρισα
Σοφολόγης Στέφανος Ιδιωτικός Υπάλληλος Λάρισα

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ