ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Φίλες, φίλοι,

σαμαραςνΕίμαι ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός Νίκος Σαμαράς, Ελεύθερος Επαγγελματίας (από το 1983 ως το 2010) στη Λάρισα, όπου επίσης ίδρυσα (το 1993) και διηύθυνα το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Πολύτεχνο», ήδη (από το 2010) Καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα.

Υπήρξα Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (1989-92) και της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας (1995-96) και έχω διατελέσει Γενικός Γραμματέας (1995–2000), Αντιπρόεδρος (2000–02) και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Λάρισας (2002–03), οπότε και παραιτήθηκα διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή του Ξενία της Λάρισας, έργου του Άρη Κωνσταντινίδη. Επίσης εκλέχτηκα τρείς φορές (1997-2000, 2000-02 και 2008-11) Μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ.-Π.Ε.Α.). Είμαι μέλος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος 2014) ήμουν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με την «Οικολογική Θεσσαλία» (2014). Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά.

Φίλες, φίλοι, τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουμε στην πατρίδα μας μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, με εκατομμύρια πολίτες στο όριο της εξαθλίωσης και με την οικονομία στην κόψη του ξυραφιού. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ταλανίζεται με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να βρίσκονται κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας και κάποια στα όρια της επιβίωσης. Η χειρότερη επίπτωση της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην πατρίδα μας είναι η ανεργία, που καταδικάζει σε απραξία, κυρίως, το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι του πληθυσμού, τη νεολαία, στην πιο δημιουργική της φάση -ακριβώς τη στιγμή που έχει όλα τα εφόδια να δημιουργήσει και να προσφέρει- και που, απαξιώνοντάς το ή -ακόμη χειρότερα- αναγκάζοντάς το να μεταναστεύσει, υπονομεύει μακροπρόθεσμα και την μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας.

Φίλες, φίλοι, για να αποτρέψουμε την βέβαιη κατάρρευση στην οποία μας οδηγούν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική συμμαχία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανταποκριθήκαμε στο πολιτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας 22 προγραμματικά προαπαιτούμενα που έγιναν δεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσαν την βάση της προγραμματικής μας συμφωνίας. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι (μέλος των οποίων είναι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στην Ελλάδα) με την σειρά τους στηρίζουν την αλλαγή κυβέρνησης με τρεις βασικούς άξονες:

• Άμεσα μέτρα κατά της λιτότητας,

• Αναδιαπραγμάτευση του χρέους,

• Επανεκκίνηση της οικονομίας με στροφή της σε μία βιώσιμη κατεύθυνση.

Φίλες, φίλοι, στις σημερινές κρίσιμες πολιτικές συνθήκες, όλοι οι Έλληνες μπορούμε και πρέπει να συντελέσουμε στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ο καθένας στον τομέα του. Προσωπικά, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, υποστηριζόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους και

Ζ η τ ώ  τ η ν  ψ ή φ ο  σ α ς

ώστε να μπορέσω και από μια νέα θέση ευθύνης να συμβάλω στην εφαρμογή πολιτικών εξόδου από την κρίση. Δεσμεύομαι να εργαστώ για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Ο αγώνας δεν τελειώνει στην κάλπη, αρχίζει την επομένη των εκλογών.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Σ’ αυτή την προσπάθεια σας θέλω κοντά μου.

 

Με τιμή

Νίκος Σαμαράς

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Καθηγητής Εφ. ΤΕΙ Θεσσαλίας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

τηλ. 6987151068

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ