ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΨΗΦΟ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

vassilis_kokkalisO υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ζητά την ψήφο όλων «για να σταματήσει η εξαθλίωση και να ξαναβρεί η Ελληνίδα και ο Έλληνας το χαμένο χαμόγελο και την αξιοπρέπειά του».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο ήταν και είναι σταθερό στις απόψεις του, ζητάμε λογιστική απογραφή του χρέους, αφού προηγείται το συμφέρον των Ελλήνων και μετά των δανειστών. Είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για τα εθνικά θέματα, που δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί-Ορθόδοξοι και όπως δείχνουν τα πράγματα είμαστε αναγκαίοι για την επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ο γνωστός λαρισαίος δικηγόρος αναφέρεται και στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα, η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη από πλευράς ΝΔ την αυτοκριτική και την επαναφορά στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος», τονίζοντας πως «οι νεοδημοκράτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ΝΔ που ψηφίζουν, δεν είναι η ΝΔ που ήξεραν».

ΕΡ: Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε Ανεξάρτητους Έλληνες, την Κυριακή 25η Γενάρη;

ΑΠ: Γιατί είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο ήταν και είναι σταθερό στις απόψεις του. Ζητάμε λογιστική απογραφή του χρέους. Προηγείται το συμφέρον των Ελλήνων και μετά των δανειστών. Όπως το χρέος των Ελλήνων δεν είναι βιώσιμο έτσι και των ιδιωτών δεν είναι βιώσιμο. Πολιτικοί οι οποίοι υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να διαπραγματευτούν την μερική διαγραφή του χρέους και την αποπληρωμή αυτού. Είμαστε το μοναδικό κίνημα που μιλάει για τα εθνικά θέματα. Μετά την κατάργηση του Α’ και Β’ Σώματος Στρατού η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία μας είναι «γυμνή» από ελληνικά στρατεύματα. Επίσης ζητούμε δίκαιη επίλυση του Κυπριακού. Η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων  και η αποκήρυξη του ψευδοκράτους είναι οι μοναδικές προϋποθέσεις για μια βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Είμαστε το μοναδικό κόμμα-κίνημα και τα στελέχη αυτού που δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί-Ορθόδοξοι. Σεβόμαστε και τιμούμε την ανεξιθρησκία πλην όμως η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία είναι η επικρατούσα στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα.

ΕΡ: Σε αυτές τις εκλογές πιστεύετε ότι θα αναμετρηθούν ο φόβος από την μία και η ελπίδα για αλλαγή από την άλλη;

ΑΠ: Πράγματι οι κυβερνώντες επαναφέρουν τον φόβο και σ΄αυτές τις εκλογές. Φοβίζουν  ότι θα πτωχεύσει η Ελλάδα και θα επιστρέψουνε στην δραχμή. Πλην όμως εξ αιτίας του φόβου αυτού χάσαμε και αυτά που είχαμε. Φοβηθήκαμε μήπως χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και αυτές μας παίρνουν τα σπίτια μας, φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις συντάξεις και δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε  τα φάρμακά μας. Ο αντίλογος και η αντίκρουση στο αίσθημα του φόβου που σπέρνουν τα κόμματα που υπηρετούν κατά γράμμα τα μνημόνια είναι ένας: Σε κανένα δανειστή του κόσμου δεν συμφέρει η χρεωκοπία του οφειλέτη.

ΕΡ: Υπό ποιους όρους θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠ: Εφ’ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει όπως στα εθνικά-αμυντικά θέματα, στις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, είναι πολύ πιθανή η μετεκλογική συνεργασία. Στις αρχές του 2015 δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές λύσεις υπάρχουν μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Συνεπώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αναγκαίοι για την επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

ΕΡ: Ένα από τα συνεργαζόμενα κόμματα για τους ΑΝΕΛ είναι το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα. Πιστεύετε ότι αυτή η συνεργασία στο νομό Λάρισας θα σας δώσει μεγάλη ώθηση;

ΑΠ: Αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ αποτελούν το 30% της ελληνικής κοινωνίας,  από την δεκαετία του 1980 και για είκοσι πέντε (25) και πλέον χρόνια ήταν διαιρεμένοι σε μπλε, πράσινους και κόκκινους αγρότες. Σήμερα που τα μπλε και πράσινα κόμματα τους πήρανε τις περιουσίες τους και τους κατάσχουν ακόμη και τις επιδοτήσεις έχουν καταλάβει πλέον το συμφέρον τους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δεσμευτεί για το αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και για την διαγραφή των κόκκινων αγροτικών – κτηνοτροφικών δανείων που υπάγονται στον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ. Επίσης οι επιδοτήσεις είτε είναι ενισχύσεις, είτε εξισωτικές για αγρότες και κτηνοτρόφους πρέπει να είναι ακατάσχετες, διότι το κόστος παραγωγής και καλλιέργειας έχει αυξηθεί πάρα πολύ, ώστε το μοναδικό καθαρό εισόδημα για τους αγρότες-κτηνοτρόφους να το  αποτελούν οι ενισχύσεις.  Αυτές λοιπόν πρέπει να είναι ακατάσχετες όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την Εφορία και τον ΕΛΓΑ.

ΕΡ: Γιατί κατέρχεστε υποψήφιος βουλευτής σε μια δύσκολη και εύθραυστη για το πολιτικό σύστημα περίοδο;

ΑΠ: Όπως ξέρετε, ασχολούμαι επί σειρά ετών με τα κοινά κυρίως με την ιδιότητα του προέδρου του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Από την θέση αυτή έδωσα πολλές μάχες για συμπολίτες μας, είτε αυτοί είναι δανειολήπτες, είτε αγρότες, είτε έμποροι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι και τις κέρδισα. Θέλω να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να σταματήσει η εξαθλίωση και να ξαναβρεί η Ελληνίδα και ο Έλληνας το χαμένο χαμόγελο και την αξιοπρέπειά του. Κατέρχομαι ως υποψήφιος βουλευτής στις κρισιμότερες εκλογές μετά την μεταπολίτευση με το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» διότι πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια ζητώ την στήριξή όλων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ