ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσιάζεται η αριστουργηματική  “Αισθηματική ηλικία” του Δημήτρη Μαραμή 

maramhsΟ συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τη συναυλία με τίτλο “Αισθηματική Ηλικία” με τον εξαιρετικό ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη.
Όπως εξηγεί ο ίδιος ο συνθέτης, “Αισθηματική ηλικία” είναι η εποχή της ζωής του ανθρώπου που όλα τα σκεπάζει μια απροσδιόριστη μελαγχολία: η μελαγχολία ενός κιτρινισμένου φύλλου, η θλίψη ενός καλοκαιριού, η ερημιά μιας άδειας πολιτείας, ο δρόμος πλάι σε μια θάλασσα χωρίς χρωματισμένα φώτα…

Στην “Αισθηματική Ηλικία” το λόγο έχουν τέσσερις ποιητές, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Μιχάλης Γκανάς, με στίχους που αναφέρονται στον έρωτα, το όνειρο και το παραμύθι. Η “Αισθηματική Ηλικία” χαρακτηρίστηκε από τους καλύτερους δίσκους του 2014 από έγκυρους μουσικοκριτικούς και έντυπα.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών “Αισθηματική Ηλικία”, “Σκοτεινός Έρωτας”, “Μαρία Πολυδούρη” και άλλα κομμάτια από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη.

demiri1Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια το μουσικό του όραμα, με αφοσίωση στο ποιητικό αισθαντικό τραγούδι, είτε η πρώτη ύλη είναι οι στίχοι, είτε η ποίηση. Οι συναυλίες του δημιουργούν σχεδόν πάντα μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα προκαλώντας έντονες συγκινήσεις στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος δίνεται ψυχή τε και σώματι στο πιάνο του παρασύροντας τους ερμηνευτές του σε μια ιδιαίτερη ερμηνευτική εκφραστικότητα.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης διαθέτει μια βελούδινη φωνή, η οποία στην ερμηνεία των τραγουδιών αποκαλύπτει στιλπνότητα, εκφραστικά ραγίσματα κι ένα καλά κρυμμένο πένθος. Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με την “Αισθηματική Ηλικία” και οι σκηνικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν κι έλαβαν θετικότατες κριτικές.

Στη συναυλία συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Κλεονίκη Δεμίρη, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, η σοπράνο Μαρία Ρουκά και ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Παυλάκος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com