ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΑΡΧΗΓΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα για τις Εθνικές Εκλογές 2015. Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων άσκησαν τα εκλογικά τους καθήκοντα και έκαναν τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα της κάλπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλη είπε πως σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε ένα κλίμα… κατάληψης του εκλογικού κέντρου από δημοσιογράφους και φωτογράφους. Ενδεικτικό ήταν ότι έκανε σχεδόν 10 λεπτά για να μπορέσει να ανέβει στον 1ο όροφο του σχολείου, ενώ έκανε δηλώσεις στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στα μέσα και στους δημοσιογράφους είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον, αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορική». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μία από τις πιο λακωνικές δηλώσεις τονίζοντας πως «Εύχομαι σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο». Από το Γαλάτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως είναι η μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η αλλαγή και πως δεν θα πρέπει να «δώσουμε θάρρος στους τσαμπουκάδες».

Στην Πύλο ψήφισε ο Αντ. Σαμαράς

Στην Πύλο ψήφισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Θα νικήσουμε».

Δήλωση στα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά έκανε ο Τσίπρας

Περισσότερα από πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να καλύψει ο Αλέξης Τσίπρας τα λίγα μέτρα από την είσοδο του σχολείου στο εκλογικό τμήμα του, καθώς εκατοντάδες κόσμος ήταν μαζεμένος ανάμεσά τους δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο -ακόμα και από το Ιράκ!

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός, έκανε αστεία στην εφορευτική επιτροπή και έμεινε μέσα στο παραβάν 55 δευτερόλεπτα πριν βγει για να ρίξει τον φάκελο στην κάλπη. Εκεί και καθώς φώναζαν από παντού το όνομά του, κοίταξε αριστέρα και δεξιά πριν ρίξει τον φάκελο.

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα μέσα σε πραγματικό πανζουρλισμό προσπάθησε να κάνει τη δήλωσή του ενώ οπερατέρ φώναζε everybody down προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Καθώς η διαδικασία καθυστερούσε ο Αλεξης Τσίπρας αστειεύτηκε και πάλι λέγοντας «έχω αμέτρητη υπομονή, πέντε χρόνια περιμέναμε». Τελικά, ανέβηκε σε ένα σκαλοπάτι και δήλωσε:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στα μέσα και στους δημοσιογράφους είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον, αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορική. Ο ελληνικός καλός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή της ελπίδας και τον τερματισμό του φόβου. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο δυνατό από ποτέ : Αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Σαμαρά ή αν από αυριο θα διεκδικήσουμε με ασφάλεια όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό.»

Οι 15 λέξεις του Βενιζέλου μετά την κάλπη

Η μικρότερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ από πολιτικό αρχηγό μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, και οπωσδήποτε η μικρότερη δήλωση που έχει κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν η σημερινή του αφού ψήφισε στη Θεσσαλονίκη.

«Εύχομαι σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνοδευόταν από στελέχη του κόμματος, ανάμεσα στα οποία και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Τη στιγμή που προσερχόταν στο 2ο εκλογικό τμήμα,μικρή ομάδα συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα που είχαν σχέση με το ΔΝΤ.

Θεοδωράκης: Να μη δώσουμε θάρρος στους τσαμπουκάδες

Στο πρώτο Γυμνάσιο Χανίων επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά ψήφισε λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Φορώντας κονκάρδα του Ποταμιού και τα χαρακτηριστικά γυαλιά τύπου μονόκλ να κρέμονται από τον λαιμό, χαλαρός και με κόκκινο παντελόνι, ψήφισε και έκανε τη δήλωση μέσα στο εκλογικό τμήμα. Δήλωσε «Η χώρα από ό,τι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα και να τιμωρήσει αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος, αλλά να μην δώσουμε θάρρος στους τσαμπουκάδες. Να μην μπούμε σε περιπέτειες. Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Κουτσούμπας: Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού

Με οπαδούς του να φωνάζουν συνθήματα απέξω, ψήφισε ο Κουτσούμπας

Στην 4o λύκειο Καλλιθέας και συγκεκριμένα στο 2096ο εκλογικό τμήμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας αφού ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, στη σύντομη δηλωσή του, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου και ενώ οπαδοί του ΚΚΕ φώναζαν συνθήματα είπε «να πάμε να ψηφίσουμε όλοι με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια και όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ασκηθεί και θα συνεχίζει να ασκείται». Κλείνοντας ζήτησε ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ για να έρθουν καλύτερες ημέρες «για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και πάλι δημοψήφισμα

Ηταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που πήγε να ψηφίσει συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο Γιώργος Παπανδρέου περίμενε όμως αρκετή ώρα στην ουρά πριν φτάσει στο παραβάν για να ψηφίσει στο εκλογικό του τμήμα στην Νέα Ερυθραία.

Βγαίνοντας δήλωσε «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και αλλάξουμε την Ελλάδα, να την απαλλάξουμε από τα βάρη και το πελατειακό καθεστώς που μας κρατά εξαρτημένους. Αρκεί να υπάρχει βούληση για συνεννοήσεις και συνεργασίες. Αρκεί εμείς οι Ελληνες να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο για βαθιές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για αφομοίωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα. Το κίνημα αυτό πρεσβεύει. Και με ισχυρή φωνή στη Βουλή αυτό εγγυάται.

Μαζί με τον Χρυσόγελο ψήφισε ο Κουβέλης

«Οι πολίτες πρέπει να δώσουν εντολή να πάει ο τόπος μπροστά, να πορευτεί η Ελλάδα με την κοινωνία όρθια», είπε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στο 5ο Λύκειο Περιστερίου, μαζί με τον συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά», Νίκο Χρυσόγελο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να φύγει μπροστά σε προοδευτική κατεύθυνση.

Ο Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι οι Πράσινοι- ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε κυβέρνηση με σχέδιο για την οικονομία και την κοινωνία για την προοδευτική πορεία της χώρας. Προϋπόθεση, όπως σημείωσε, είναι να συμμετέχουν κι οι πολίτες με βάση ένα σχέδιο προοδευτικής και οικολογικής κατεύθυνσης.

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ