ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Ανακοίνωση της παράταξης Οικολογική Θεσσαλία

οικοθεσ1Το ολοκαύτωμα αποτελεί το τραγικότερο έγκλημα που έχει συντελεστεί κατά τη διάρκεια όλων των εποχών της ανθρώπινης ιστορίας, με θύματα 6.000.000 Εβραίους. Σ’ αυτούς πρέπει να συμπεριλάβουμε και έναν τεράστιο αριθμό συνανθρώπων μας που εξοντώθηκαν, λόγω της προέλευσής τους, του γενετήσιου προσανατολισμού τους, της φυσικής και ψυχικής κατάστασης τους κ.α. όπως πολλοί Τσιγγάνοι (Ρομ), ομοφυλόφιλοι και άτομα με αναπηρία.

Σήμερα, δυστυχώς, εκτός από το ότι υπάρχουν αρνητές του ολοκαυτώματος, υπάρχουν και νοσταλγοί αυτής της απάνθρωπης αντίληψης και σε αρκετές χώρες το φαινόμενο αυτό, αντί να εκλείψει παντελώς, έχει φουντώσει, με ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις και στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας. Επιπλέον έχει λάβει και άλλα νέα χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν σε νέες συγκρούσεις, που πηγάζουν από τον θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος στοχεύει σε συγκεκριμένες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες αλλά και σε βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι.

Στην Θεσσαλία τους τελευταίους μήνες, παρατηρήθηκαν βέβηλα φαινόμενα που είχαν αναφορά στην τραγική αυτή θεώρηση. Αυτά τα καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, όπως καταδικάζουμε και κάθε άλλο φαινόμενο μισαλλοδοξίας που εμφανίζεται, υφίσταται ή πρόκειται να εμφανιστεί.

Ως «Οικολογική Θεσσαλία» πιστεύουμε ότι η αρμονική συμβίωση όλων των ανθρώπων είναι η μόνη διέξοδος για την κοινωνία μας και αυτήν προωθούμε, αυτήν υποστηρίζουμε και γι’ αυτή θα αγωνιστούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ