Δ. ΑΔΑΜ: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

SANYO DIGITAL CAMERA«Τα τελευταία χρόνια έκλεισαν 230.000 επιχειρήσεις και 1 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν άνεργοι, την ώρα που οι τοπικές επιχειρήσεις μπορεί να άντεξαν αλλά ο τζίρος έπεσε μέχρι και 75% ενώ οι διαγραφές αγγίζουν πλέον το 50%».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα την κατάσταση που επικρατεί στο επιχειρηματικό τοπίο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Έχοντας δίπλα του το στέλεχος του Επιμελητηρίου κ. Κατερίνα Τσολάκη, ο κ. Αδάμ εκφράστηκε θετικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας  την προεκλογική δέσμευση για «… αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων», ενώ παράλληλα συμφώνησε με την πρόθεση της νέας κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ «… που θα τονώσει την αγοραστική δύναμη και τους τζίρους της αγοράς».

Κλείνοντας ο κ. Αδάμ επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σταθερό εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης με ξεκάθαρο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, μείωση της γραφειοκρατίας, εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά και διατήρηση των Ευρωπαϊκών  πόρων του ΕΣΠΑ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ