«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ,ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Καμιά  ανοχή στους εραστές του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Προσευχόμαστε για τα εκατομμύρια των ψυχών που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα χέρια απάνθρωπων βαρβάρων και παλεύουμε ώστε να μην επιτραπεί πουθενά στον κόσμο παρόμοιο ανοσιούργημα. Όσο θα εκστομίζονται ξεδιάντροπες φωνές μίσους τόσο θα πολεμούμε τις αρρωστημένες ιδεολογίες των ναζί».

Αυτά τονίστηκαν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων,  που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων ξεκίνησαν την Τρίτη οι εκδηλώσεις , οι οποίες κορυφώθηκαν με το άναμμα των κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και την κεντρική ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η αρχαιολόγος Βασιλική Πανάγου, δόθηκε συναυλία της Κερκυραϊκής  Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος».

Οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών, στην πλατεία Άννα Φρανκ θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, στις 10.30π.μ.

Ειρήνη ΠαπουτσήOLYMPUS DIGITAL CAMERAekdilosi-evraioi12ekdilosi-evraioi6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ