ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΥΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΨΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΒΕΛΙ

DSC03839.jpgAΕπίσκεψη στον φούρνο της γειτονιάς πραγματοποίησαν δύο τμήματα της Α΄ τάξης  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας καθώς και η Α τάξη του 37ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα «Φροντίζω και προστατεύω το σώμα μου».

Στο φιλόξενο χώρο του εργαστηρίου ο κ. Θανάσης Φασέγκας έδειξε στους μικρούς μαθητές τα είδη των αλεύρων, τη διαδικασία του ζυμώματος ,δημιουργίες με τη ζύμη και άλλων παρασκευασμάτων καθώς και το φούρνισμα.

Με μεγάλη υπομονή και κατανόηση απάντησε στις απορίες των παιδιών και στη συνέχεια οι μικροί μαθητές στον πάγκο εργασίας ζύμωσαν ο καθένας το δικό του καρβελάκι.  Όταν ψήθηκαν, τα πήραν για να τα καταναλώσουν  με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, αφού ήταν το δικό τους ψωμί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο κόπος της προσπάθειάς τους ήταν πλέον στα χέρια τους και μπορούσαν να τον απολαύσουν.

DSC03882.jpgAΗ βιωματική προσέγγιση της όλης διαδικασίας ενθουσίασε τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Τα τμήματα συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς: Καΐπη Γραμματή, Ειρήνη Δαούλα  και Φωτεινή Καζάνα –Ζαφείρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ