ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

τσιπραΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Αγνοώντας προφανώς την εντολή του ελληνικού λαού για μια διαφορετική αξιοπρεπή ελληνική πολιτική, που έδωσε μόλις την Κυριακή με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί, είναι αλήθεια, δημοσιογράφοι -υποτελείς αφεντικών και συμφερόντων, αλλά και πολιτικοί που υπηρέτησαν με ζήλο τους δανειστές και την τρόικα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, άρχισαν από χθες κιόλας, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, να ανησυχούν όχι για το τί θα γίνει στην Ελλάδα αλλά για το τί θα γίνει με τα μνημόνια με τις εντολές και τα συμφέροντα των δανειστών.

Κανείς τους δεν εξέτασε αν είναι λογικό και νόμιμο να επιστρέψουν στις θέσεις τους εργαζόμενοι των οποίων οι απολύσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές, για το αν θα πρέπει οι 500 καθαρίστριες να πάρουν πίσω τις δουλειές τους όπως και οι σχολικοί φύλακες και για το αν θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθηγητές ειδικοτήτων.

Δεν εξετάζουν αν θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση αδικιών και νομιμότητας, για το αν θα πρέπει να επανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπειά τους εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ή για το αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για άνεργους, φτωχούς, άστεγους, ή για το αν πρέπει να μείνουν στο κράτος νευραλγικές εθνικής σημασίας επιχειρήσεις και προτάσσουν τα περί δημοσιονομικού κόστους μεταφέροντας με τον πλέον έκδηλο τρόπο τα όσα εκφράζει η κ. Μέρκελ και οι άλλοι υπηρέτες του άκρατου φιλελευθερισμού στην Ευρώπη.

Και το χειρότερο ήλθε, σαν κερασάκι στην τούρτα, από τον πρώην υπουργό Αμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σήμερα το πρωί διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή, λέει, τόλμησε ο Ελληνας πρωθυπουργός να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του διευθυντηρίου της ΕΕ για νέες κυρώσεις στη Ρωσία και να ζητήσει το αυτονόητο για κυρίαρχο κράτος να ενημερώνεται δηλαδή η ηγεσία του για αποφάσεις και ενέργειες συλλογικών οργάνων στα οποία μετέχει.

Ολοι αυτοί λοιπόν οι υπηρέτες συμφερόντων, οι λακέδες του εξοφλημένου συστήματος, το οποίο διαφέντευε τη χώρα και δεν παραδίδεται εύκολα, εκνευριστικά και απαράδεκτα επιμένουν να αψηφούν τις αποφάσεις του λαού όπως εκφράστηκαν στις εκλογές της Κυριακής και να ζητούν και από τη νέα κυβέρνηση να υποταχθεί στους δανειστές και στις επιταγές τους.

Πότε θα καταλάβουν επιτέλους ότι έχουν αγγίξει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας προσφέροντας υπηρεσίες ενάντια στο λαό και στη χώρα;

Γιατί δεν ενισχύουν με τη στάση τους την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης με τη νωπή λαϊκή εντολή να βάλει μια διαφορετική ατζέντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προς όφελος του λαού και της χώρας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ