ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο Μ. ΣΟΥΛΤΣ

Γιατί δεν αντέδρασαν στην αήθη παρέμβαση τα κυβερνητικά στελέχη;

Martin Schulz, SPD top-candidate in European Parliament elections, delivers a speech at SPD extraordinary congress in BerlinΜία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,επιχείρησε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, απειλώντας ανερυθρίαστα με πτώση την κυβέρνηση τρεις μόλις ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη της στις εκλογές.

Με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει πως είναι έτοιμος για το ταξίδι του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και παραπέμπει σε ένα πιο εκτενές μήνυμά του στον LinkedIn, όπου κάνει μία εκτενή ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Από το σημείωμά του ξεχωρίζει η αναφορά του στην ελληνική κυβέρνηση για την οποία ουσιαστικά προειδοποιεί πως εάν λέει σε όλα όχι τότε δεν θα επιβιώσει και θα πέσει.

Όπως αναφέρει ο κ. Σουλτς οι εκλογές στην Ελλάδα επιφύλασσαν μερικές εκπλήξεις, καθώς μερικοί, όπως αναφέρει, δεν περίμεναν μία τόσο θριαμβευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημειώνει πως την ίδια έκπληξη ένιωσαν και με κάποιες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αντίδραση της αρχηγού του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος, Μαρίν Λεπέν και του βρετανού, γνωστού για τις ανθελληνικές του θέσεις, Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε πως οι πανηγυρισμοί πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην ηρεμία και τον ρεαλισμό, λέγοντας πως το δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει τώρα. Όπως επισημαίνει ο κ. Σουλτς είναι δύσκολο να κυβερνάς μια χώρα, να ικανοποιείς τις ανάγκες των πολιτών και την ίδια ώρα να κάνεις ένα άνοιγμα σε ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους.

Αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας, όπως είναι το δυσθέωρητο χρέος, τη φορολογία που πιέζει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας και κυρίως τις πελατειακές σχέσεις στη χώρα.

Ο κ. Σουλτς εκφράζει την πεποίθησή του πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχει βρεθεί ποτέ στην εξουσία και έτσι όπως σημειώνει είναι “απλό να μιλάει για πολιτικές κατά της λιτότητας και κατά της τρόικας”.

Ωστόσο, διευκρινίζει πως γνωρίζει καλά τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτηρίζει ειλικρινή και χαρισματικό, διευκρινίζοντας πως δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αντιευρωπαϊκό κόμμα. Δηλώνει σίγουρος πως ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και πως κανείς δεν πρόκειται να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη.

Σε αυτό το σημείο ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει πως για να πετύχει θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, λέγοντας πως εάν λέει σε όλα όχι τότε θα είναι μία κυβέρνηση μικρής διάρκειας.

Αυτή η άνευ προηγουμένου απαράδεκτη παρέμβαση προς το παρόν έμεινε ασχολίαστη τόσο από τους κυβερνώντες, και τα πολιτικά κόμματα στη χώρα, όσο και από τα ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους της Αθήνας οι οποίοι μάλλον έδειξαν να χαίρονται με την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και της λαϊκής βούλησης που εκδήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς.

Ισως ήλθε η ώρα σήμερα κατά την επίσκεψή του και στις συναντήσεις που θα έχει με τον κ. Τσίπρα να πάρει το μάθημά του γιατί είναι βέβαιο ότι στις συναντήσεις που θα έχει αμέσως μετά με Σαμαρά και Βενιζέλο μόνο μπράβο θα ακούσει.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com